Subota, 27.04.2024.

Raspakivanje Osmice: Ibro Bešlija, Glavni inspektor FUP, jedan od ključnih pripadnika NarkoKlana Osmana Mehmedagića Osmice i Elvisa Keljmendija

Srijeda, 12.10.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Piše: Slobodan Vasković

1.

Kako vrijeme odmiče, na površinu isplivava sve više značajnih imena visokih policijskih funkcionera Federalne uprave policije (FUP), koji su pripadnici narkoKartela Osmana Mehmedagića Osmice.

2.

Najvažniji od njih je Ibro Bešlija, Glavni inspektor FUP, koji je bio ključna veza Osmice i Elvisa Keljmendiija.

3.

Uz to, Bešlija je, sa pozicije u FUP-u, “pokrivao” Keljmendijeve narkoposlove.

4.

Isto je činio i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, kojem je Keljmendi bio desna ruka unutar NakoKlana kojeg je vodio.

5.

Elvis Keljmendi uhapšen je 12.07. ove godine, ali je nakon pristanka na saradnju sa tužiocima Tužilaštva BiH, pušten u kućni pritvor 08.10.o.g.

6.

Njegovi saradnici Ajlin Ahmić i Anel Sejfović ostali su u pritvoru. Pritvor im je produžen još za tri mjeseca.

7.

U pritvoru je još jedan Osmicin narkovojnik – Adi Nukić koji je uhapšen 05.10. ove godine.

8.

Nukić je imao bliske kontakte i sa narkoporodicom Nenada Nešića; Toliko bliske da se može tretirati kao član te narkofamilije.

9.

O sukobu Nukića i Predraga Nešića, brata Nenada Nešića, narkodilera i velikog perača narkonovca, pisao sam u nekoliko navrata.

10.

Izbori su prošli, kao i izborna kampanja, pa bi Milanko kajganić, v.d. Glavnog tužioca BiH, mogao početi da radi svoj posao, umjesto da služi interesima raznoraznih NarkoDilera, pripadnika političkih opcija u BiH.

Za početak bi mogao prestati da štiti Nenada Nešića.