Srijeda, 25.05.2022.

Ko je Albin Travnjak koji je udario Porscheom studenta na Drveniji: Sa 19 godina u Neumu iz Konzuma ukrao 930 KM, navodno sa njim u automobilu za vrijeme nesreće bila osoba bliska krim-miljeu

Četvrtak, 12.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Navodno se Travnjak sumnjiči da je u trenutku nesreće bio za volanom Porsche Cayenna, koji je udario nesretnog mladića, nakon čega je pobjegao sa mjesta događaja. Prema medijskim saznanjima, obavijest o raspisanoj potjernici proslijeđena je i MUP-u ZDK, s obzirom da se pretpostavlja da bi se Travnjak možda mogao nalaziti u Zenici.

Podsjećamo, vozač Porschea je u blizini zgrade Fakulteta političkih nauka na Drveniji udario pješaka i pobjegao sa mjesta nesreće.

Sumnja se da su u automobilu bile dvije osobe

Sumnja se da su u automobilu koji je udario studenta na Drveniji bile dvije osobe. Policija je putem baze pronašla vlasnika ali on tvrdi da nije vozio automobil.

Porsche Cayenne, vozilo koje je učestvovalo u nesreći, pronađeno je napušteno ubrzo nakon nesreće na tranzitu.

Na mjestu suvozača navodno bila osoba bliska sarajevskom krim-miljeu

Vozilo je, prema pisanjima medija, navodno nekoliko puta preprodavano, ali nije prevođeno na novog vlasnika, a svi koji su ga potencijalno mogli koristiti negiraju umiješanost u nesreću.

Mediji su također nezvanično i pisali da se u trenutku nesreće u vozilu nalazila osoba odranije dobro poznata policiji, ali i široj bh. javnosti. Ova osoba, bliska sarajevskom krim-miljeu, navodno je bila na mjestu suvozača u Porscheu. Ipak, ove informacije tek trebaju biti potvrđene istragom.

Saopćenje MUP-a KS

“Dana 10.05.2022.godine u 13,40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Porsche Cayenne’, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač”, navedeno je u saopćenju.

Travnjak od ranije poznat policijskim organima

Travnjak je od ranije poznat policiji jer je 2015. godine u Neumu počinio krivično djelo krađa.

“Travnjak se sumnjiči da je 26.06.2015. godine oko 19 sati, iskoristio nepažnju radnica te iz kase u TC ‘Konzum’ u Nemu, otuđio novčani iznos od 930 KM u raznim apoenima”, navodi se u saopćenju MUP-a HNK.