Petak, 26.04.2024.

Izetbegović očito nije shvatio poruku naroda: Nastavio braniti Fadila, tvrdi da je pobjedio na izborima, udario na Ameriku…

Ponedjeljak, 10.10.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, kojeg je narod brutalno kaznio na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, danas se obratio javnosti.

Iz Izetbegovićevog obraćanja evidentno je kako predsjednik SDA nije shvatio poruku birača jer da jeste sigurno ne bi ponovo stao u zaštitu kompromitiranog predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića.

On je komentarišući sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele Fadilu Novaliću zbog teških zloupotreba ličnih podataka penzionera, nazvao Novalića „simpatičnim premijerom“. Izetbegović očiti ne shvata da Novalić možda jeste simpatičan njemu, njegovoj suprugi Sebiji i članovima Predsjedništva SDA, ali da građani Bosne i Hercegovine ne vide ništa simpatično u brutalnoj krađi na respiratorima, zloupotrebama njihovih ličnih podataka, katasrofalnom ekonomskom standardu i tako dalje.

Ako je Novalić simpatičan Izetbegoviću, onda predsjednik SDA treba da ga odvede svoj kući, da se s njim druži, ali nikako da ga potura građanima Bosne i Hercegovine da u ime njih donosi odluke o životnim pitanjima. Legitimno je da simpatičnom premijeru da svoju platu i platu supruge Sebije, pa neka upravlja njihovim životima.

Koliko Izetbegović nema doticaja sa stvarnošću govore i njegove izjave kako je on u suštini pobjedio na izborima iako ga demantuju zvanični podaci CIK-a. Sličnu munjenost imao je i nakon lokalnih izbora kada je tvrdio da je SDA pobijedila na lokalnim izborima iako su i prije dvije godine građani kaznili SDA zbog njegove destruktivne politike.

Izetbegovića je za vrijeme trajanja ovogodišnje predizborne kampanje demantovala i njegova supruga Sebija koja je u jednom govoru kazala kako je „dobro što je SDA izgubila na izborima“. Očito bračni par Izetbegović nije usaglasio priču vezanu za lokalne izbore.

Predsjednik SDA nastavio je i danas sa svojom antizapadnom retorikom čiji je krajnji cilj zgaditi Sjedinjene Američke Države i vodeće evropske zemlje Bošnjacima. Ovaj put je udario na Ameriku tvrdeći da „State Department gubi vjerodostojnost“.

Da nije tužno bilo bi smiješno što duboku poraženi političar, koji brani kadrove umiješane u kriminalne radnje i pod optužnicima, koji zagovara falsificiranje diploma i koji je izvršilac želja vlastite supruge s upitnim akademskom karijerom, daje sebi za pravo da govori o vjerodostojnosti State Departmenta.

Pojedi Snickers Bakire, dozovi se. Narod ti se smije.

(PRESS)