Petak, 26.04.2024.

NAKON LAVA KOJI RIČE / Bisera se pohvalila Dodikovim prozivkama, smontirala je bizarni video i okačila ga na Facebook

Nedjelja, 10.04.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Kada god pomislite da ne postoji postupak kadrova SDA koji vas može iznenaditi tu je Bisera Turković da vas uvjeri u suprotno. Ova kompromitirana političarka, koja je ulogu ministrice vanjskih poslova BiH svela na nivo sekretara ministarstva, „pohvalila“ se na svom zvaničnom Facebook profilu prozivkama koje je na njen račun iznio predsjednik SNSD-a Milorad Dodika.

Saradnici Bisere Turković, a možda i sama ministrica, montirali su u video klip izjave u kojim član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik spominje u negativnom kontekstu ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković. Tako se Turković, vjerovali ili ne, pohvalila time da je Dodik naziva „nenavodećom raketom za koju se ne zna gdje će bubnuti“.

Ovaj potez opskurne ministrice poznate po čestim službenim izletima u Beč i Dohu, gdje gle čuda žive njena djeca, možda na najbolji način oslikava ovisnost Stranke demokratske akcije (SDA) o Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Miloradu Dodiku.

Biseri Turković prija kada o njoj loše govori Milorad Dodik. Bisera Turković to ne krije, šta više hvali se prozivkama u nadi da će dobiti pokoji jeftini politički poen kod biračkog tijela kojem je stalo da države Bosne i Hercegovine. Njeno hvaljenje Dodikovim prozivkama ne može se opravdati ni na jedan drugi način jer ne postoji građanin Bosne i Hercegovine, kojem je stalo da ove države, a koji uzima za ozbiljno izjave Milorada Dodika.

Svjesna je toga i Bisera Turković, ali joj to nije dovoljno. Ne ubiru se jeftini politički poeni na svjesnosti građana već na populizmu. A populizam je da upravu nju – Biseru Turković – proziva Milorad Dodik. Intencije ove opskurne političarke koja je skoro cijelu karijeru provela prodajući zjale po svjetskim metropolama i na teret osiromašenih građana BiH, bila je da se upravo ona predstavi kao neko ko je trn u oku Miloradu Dodiku.

Nada se Bisera Turković da su građani BiH zaboravili kako je prijedlog da se upravo ona imenuje za ministricu vanjskih poslova BiH u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH dostavio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD). Naravno, kao rezultat dogovora Bakira Izetbegovića (SDA), Željka Komšića (DF), Dragana Čovića (HDZ) i Milorada Dodika (SNSD). I ne samo to, Tegeltija iz SNSD-a predložio je „mrsku“ Biseru Turković za svoju zamjenicu u Vijeću ministara BiH.

Možda Bisera Turković nije svjesna, a njeno neznanje ruku na srce ne bi nikoga iznenadilo, da je za ministricu izabrana rukama državnih parlamentaraca među kojima su i ruke SNSD-ovih zastupnika. To dovoljno govori o tome koliko Bisera Turković zapravo smeta Miloradu Dodiku.

Od funkcionerke koja ne zna da je BiH već u MAP-u, koja misli da se ministru može uručiti otkaz kao da radi u privatnom sektoru, koja u kupovinu kućnih namirnica ide u pratnji policajaca i sa službenim vozilima, koja sina vodi u službenu posjetu Americi, koja kuka jer joj država nije osigurala službeni džip i tako dalje, niko ni ne očekuje bilo kakve konkretne rezultate u sferi vanjske politike.

Zna to i sama Bisera Turković pa se zbog toga hvali Dodikovim prozivkama. Pokušala se ova političarka u jeftinom video klipu predstaviti i „američkom ženom“ u Bosni i Hercegovini. Kao da je ona ta koja je utjecala na uvođenje sankcija Miloradu Dodiku od strane Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a što nema nikakve veze sa stvarnošću.

Amerika je toliko ozbiljna i ustrojena država koja vlastite odluke donosi u skladu s američkim interesima, saznanjima i s ciljem očuvanja Dejtonskog sporazuma, a nikako na preporuku Bisere Turković. Inače, funkcionerke koja je u više navrata pokazala fasciniranost ruskim ministrom vanjskih poslova kojem je u čast, doduše na drugoj društvenoj mreži – Twitteru, smontirala lava kako riče.

(PRESS)