Utorak, 23.07.2024.

U Sarajevu nastavak razgovora o izmjenama Izbornog zakona BiH

Četvrtak, 10.02.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nastavak razgovora domaćih političara o izmjenama Izbornog zakona BiH najavljen je za danas u Sarajevu, a organiziraju ga predsjednici Naroda i pravde Elmedin Konaković i Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

Nova runda razgovora uslijedit će nakon pregovora u Neumu krajem januara, koji su završeni bez konkretnog dogovora, a na kojima su posrednici bili predstavnici SAD-a i Evropske unije Matthew Palmer i Angelina Eichhorst.

Očekuje se da će na današnjem sastaknu učestvovati stranke koje su bile i na razgovorima u Neumu – SDA, HDZ BiH, Narod i pravda, SBBBiH…

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je u Grudama kazao da će, ovisno o ishodu ovih razgovora, zasjedanje HNS-a koje je planirano za 19. februar, usmjeriti sve daljnje korake i biti obvezujući za sve hrvatske dužnosnike na svim razinama vlasti.

“Predsjedništvo HDZ-a BiH, ali i sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, uputile su bezrezervnu podršku nastavku žurnih političkih razgovora o reformi izbornog zakonodavstva”,  istaknuo je Čović.