Petak, 29.03.2024.

Ova je plaža u Crnoj Gori skupa i za bogate

Subota, 09.07.2022. | Najnovije | Region | Vijesti

Nekadašnja Mala plaža u Budvi u Crnoj Gori je već nekoliko godina dio luksuznog kompleksa Dukljanski vrtovi, a mnogi smatraju da su cijene prevelike čak i za bogate goste.

Dva kreveta, suncobran, činiju s voćem, tanjir ostriga, šampanjac, nekoliko flaša vode, kao i pravo na korištenje drvenog stola i nekoliko stolica, dobićete ako, vjerovali ili ne, potrošite čak hiljadu eura, prenosi portal Nova.rs.

Međutim, na ovoj “mini plaži” moguće je provesti dan i za manje para, odnosno za 250 eura. Za taj novac dobit ćete “osnovni paket”: dvije ležaljke i suncobran, a možete ih koristiti cijeli dan, bez uslovljavanja dodatnog troška.

Na nešto bogatiji “smještaj” imat ćete pravo ako platite minimalno 450 eura. Ova privilegija za turiste dubljeg džepa isto tako obuhvata dvije ležaljke i suncobran, ali ovog puta dobijate i flašu šampanjca od 0,75 litara, činiju sa voćem i četiri čaše vode.

Za “premium paket” morat ćete izdvojiti 500 eura, dok najluksuzniji paket košta 1.000 eura. Razlika je uglavnom ležaljkama i krevetima s pokretnim gornjim dijelom za jastuke.

“Ovaj paket podrazumijeva, kao što smo već napisali, luksuzni krevet plus dnevni boravak (šta god to značilo). To nije sve, jer na toj istoj bijeloj posteljini, doduše pomalo umazanoj pijeskom, dobijate i flašu šampanjca Dom Perignon od 0.75 litara. Dok ispijate svoje penušavo vince, osoblje u blještavo bijelim uniformama, poslužit će vas činijom punom voća, ali ne bilo kakvog. U pitanju su probrane šumske voćkice, koje se ne kupuju na lokalnoj pijaci. Taman kad pomislite da je to maksimum rajskih užitaka, slijedi najbolji dio – tanjir ostriga, četiri flaše vode i poklon korpica”, piše novinarka portala Nova.rs Ana Marković.

Foto: dom.co.me
Foto: dom.co.me

Jedan od zaštitara u Dukljanskim vrtovima, koji je želio ostati anoniman, otkrio je novinarki ko su gosti koji im redovno dolaze i kojima nije problem potrošiti veliku cifru novca.

“Uglavnom javne ličnosti, najviše sportisti. Oni ne pitaju za cijenu, a ima i političara, muzičara, reditelja i glumaca. Dolaze iz svih dijelova Crne Gore, ali i iz Srbije. Ima i dosta stranaca, ali najviše je ovih naših Balkanaca. Ima se para, ljudi troše, ne obaziru se na cijene. U Dukljanskim vrtovima mnogi imaju stanove u vlasništvu, a neki su iznajmili apartmane. Kad ovdje odjsedaju, ležaljke su besplatne. Međutim, dolaze gosti koji su smješteni u drugim hotelima, a kod nas vole da uživaju. Često imamo goste Amerikance, Ruse, Ukrajince, Engleze, Francuze… Sve je to fin svijet. Svako gleda sebe, ne smetaju jedni drugima, a i previše su platili da bi njima bilo ko smetao. Mada, čini mi se da oni o novcu ne razmišljaju. Za njih je to sporedno. Samo je važno da se odmore, a cijena je prava sitnica”, kazao je.