Petak, 29.03.2024.

HDZ-ovac koji je krao armaturu sa gradilišta: Mičite moje slike, to je mali prekršaj

Subota, 09.07.2022. | Najnovije | Region | Vijesti

DUGOGODIŠNJI istaknuti karlovački HDZ-ovac i savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepan Turković, koji je ovih dana sa sinom Mijom uhvaćen u pokušaju krađe armaturnog željeza s gradilišta mosta, zaprijetio je novinarima. 

Turković se javio KAportalu, koji je otkrio slučaj, i prijetio im sudom ako ne uklone tekst.

“Ako u roku od pola sata ne maknete tekst, vidjet ćemo se na sudu, jer ja nisam javna osoba i nemate pravo objavljivati moje fotografije, rekao je Stjepan Turković u telefonskom razgovoru glavnom uredniku portala.

“To je mali prekršaj jer je vrijednost manja od 1000 kuna”

Turković tvrdnju da nije javna osoba temelji na tome što je, nakon što je objavljeno da je sa sinom krao željezo, izašao iz HDZ-a.

Naime, na pitanje urednika KAportala kako to da nije javna osoba kad je trideset godina prošao razne stranačke funkcije, bio direktor gradske tvrtke, pa rukovoditelj županijske ustanove u kojoj i sad radi kao savjetnik te na svim redom izborima bio na listama i tražio povjerenje birača, samo je rekao da više nije ni član HDZ-a.

KAportal piše kako tijekom razgovora s njihovim urednikom nije izrazio žaljenje ili rekao da je možda pogriješio, već je išao banalizirati sam pokušaj krađe rekavši da je to “mali prekršaj jer je vrijednost manja od tisuću kuna”.

Sam sebe postavio za savjetnika

Turković HDZ-u, u kojem je bio do jučer, duguje cijelu svoju “karijeru” na javnim funkcijama. Premda sad formalno više nije član stranke, i dalje je savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste, na radnom mjestu za koje je kao v.d. ravnatelja sam otvorio natječaj, da bi se na njega javio i naravno bio primljen, a kako bi na solidnoj plaći proveo još godinu i kusur do mirovine.

Stranačke funkcije Stjepana Turkovića tijekom prošla tri desetljeća teško je i nabrojati, kao i članstva u nadzornim odborima, no bio je aktivan i u gradskom i županijskom HDZ-u od vremena još prije Branka Vukelića. Odradio je više mandata na mjestu direktora gradske tvrtke Zelenilo u vrijeme gradonačelnika, sada Doktora Damira Jelića, pa onda s Jelićevim odlaskom na mjesto župana ovaj ga je postavio na mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste. Redoviti donator HDZ-a, jedno vrijeme je bio predsjednik NK Karlovca, također na ovu funkciju stavljen po stranačkom zadatku.

Kad zbog približavanja mirovine i isteka mandata više nije mogao biti ravnatelj ŽUC-a, HDZ je na ovu funkciju postavio Darka Bebića, a Turković je ostao raditi kao njegov savjetnik. Jedan od stranačkih zadataka koji je uspješno odradio je bila gradnja plave kuće HDZ-a u karlovačkoj Zvijezdi. Turković je, podsjetimo, bio glavni operativac za ovaj zahvat, piše KAportal.

Oglasila se policija: Kazneno ćemo ih prijaviti

Inače, o slučaju se danas oglasila i policija. 

“Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu. Naime, muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava”, priopćila je policija. 

(Index.hr)