Četvrtak, 02.05.2024.

DOK NOVALIĆ UDJELJUJE PO ‘STOJU’ SIROTINJI, NJEGOV STRANAČKI KOLEGA FIKRET PREVLJAK ‘njiha’ PAZARIO AUTOMOBIL VRIJEDAN PREKO 160.000 KM

Četvrtak, 07.07.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Uzdanica SDA na lokalnim izborima 2020. godine Fikret Prevljak koji je nakon što je u kampanji konačno progovorio javno, poslije godina šutnje, dobio nadimak ‘njiha’, pohvalio se danas da je kupio automobil vrijedan preko 160.000 KM.

Fotografiju sretnog kupca objavio je sretni prodavac.

OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA
KATALOŠKA CIJENA AUTOMOBILA

‘Njiha’ bahato pozira pored luksuznog automobila i kao da se izruguje građanima Bosne i Hercegovine i to u vrijeme kada na ulice izlazi na hiljade njih kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo nekontrolisanom poskupljenju života.

‘A vidite mene’, poručuje nam izraz lica ovog funkcionera SDA.

Paralelno sa tim njegov kolega, premijer FBiH Fadil Novalić hvali se po društvenim mrežama donošenjem uredbe o programu pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom.

Preciznije, udijelit će Novalić penzionerima, pripadnicima boračkih populacija, primaocima stalne novčane i druge materijalne pomoći, te civilnim žrtvama rata i neratnim invalidima, dakle glasačima, u izbornoj godini, po 100 KM.

Objavu na kojoj se Prevljak pohvalio novim automobilom u svom voznom parku, da stvar bude bizarnija, oznakom ‘sviđa mi se’ označila je kćerka Bakira i Sebije Izetbegović.

Eto tako, para na paru, uš na fukaru.

(PRESS)