Nedjelja, 07.08.2022.

Safet Zec tvrdio da se ne nalazi na listama, a ipak se bori za mjesto u Predstavničkom domu PS BiH

Petak, 05.08.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Koalicija Socijaldemokrate BiH – Zeleni pokret, koju predvode Enver Bijedić i Nihad Čolpa, a koju čine i brojne nevladine organizacije, najavila je prije nekoliko sedmica da se na njihovim listama nalaze brojni umjetnici i sportisti, a posebno je iznenadilo ime velikog bosanskohercegovačkog umjetnika Safeta Zeca.

Ogromne polemike

No, kandidatura Safeta Zeca izazvala je ogromne polemike.

Naime, kako je tvrdio Safet Zec za portal “Avaza” prije dva dana, on se ne nalazi na kandidatskim listama, iako je rekao da podržava ovaj pokret, ali prema objavljenim listama na stranici Centralne izborne komisije BiH Safet Zec se nalazi na trećem mjestu na listi ove stranke za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

“Pristao sam da budem dio pokreta”

– Pristao sam da budem dio pokreta, pristao sam na opcije za koje se zalaže široki broj ljudi. Ja imam svoj način djelovanja, ali ne zanima me to da sam u partiji, u političkim grupama – rekao je Zec za portal “Avaza” te dodao:

– Rečeno mi je da je to opći pokret, ja sam za sve ono za šta se svi borimo, a to je da dočekamo taj dan da ova zemlja konačno profunkcioniše. Prema tome nema govora da ja idem na listu, ja sam samo sa simpatijama pozdravio njihov rad, kao što pozdravljam i svako drugo pozitivno nastojanje da učinimo promjene i ono što 30 godina čekamo.

Do trenutka objavljivanja ovog teksta Safet Zec nije odgovarao na naše pozive.