Petak, 19.04.2024.

Milanović o izborima u BiH: Šta sam trebao napraviti u Madridu? Bacit’ bombu k’o Boško Buha?

Utorak, 05.07.2022. | BiH | Najnovije | Region | Vijesti

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravi u Vukovaru gdje je komentarisao medijske napise o mailu koji je njegova supruga Sanja Musić Milanović poslala školi koju pohađa njihov sin.

– Neko ko očito nije bio odličan učenik je dao toliko truda kao da piše završni ispit u večernjoj školi. Razgovarao je s DORH-om, koji se ne bavi svinjarijama koje radi Banožić. Vidio sam da je Sanja, moja supruga napisala mail. Ostavila je brazdu, duboki trag. Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio, da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama – kazao je.

“Na zub te uzme banda”

Kaže da je bio za to da Marko ide u u privatnu školu, jer, kako kaže, “ovako te na zub uzme banda”.

Pričao je i o BiH.

– U BiH počinje izborni proces. Šta sam trebao napraviti u Madridu? Bacit’ bombu k’o Boško Buha. Ja sam napravio sve, a Plenković se ne bi usudio sjesti na avion i otići tamo s takvim govorom. Ja sam tamo bio… Bolest u BiH se zove hipertenzija koju morate tretirati stalno inače će vas ubiti, to je visoki pritisak. Uvijek ćete naći nekog Hrvata kojeg će se kupiti da za njega drugi glasaju. Alijina stranka ima Hrvate za Dom naroda. Kako se to zove? Let iznad kukavičjeg gnijezda – kazao je Milanović te dodao:

“Šta radi Hrvatski sabor?”

– Neka mi neko objasni – šta rade Hrvati, kandidati SDA na listama? Oni će se boriti za hrvatske interese? Šta radi Hrvatski sabor, što rade samozadovoljni ljudi? Šta radi HDZ? Možda namještaju bolje ocjene svojoj djeci, ponavljačima. Izborni zakon nije promijenjen – kazao je Milanović.