Utorak, 17.05.2022.

“Sve se to dogodilo na putu za ludilo”, čudni prizori na aerodromu u Tuzli: Putnike do piste prevoze u starom vojnom autobusu

Srijeda, 05.01.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

S povećanjem priliva putnika na Međunarodnom aerodromu u Tuzli, koji usluge nisu mogli dobiti na drugim bh. aerodromima, dovelo je i do sve većeg broja građana koji iskazuju nezadovoljstvo u radu navedene zračne luke.

U protekla dva dana tuzlanski aerodrom, shodno svojim kapacitetima, zabilježio je znatno povećanje broja putnika, koji su u najvećoj mjeri preusmjereni iz Sarajeva jer sa tamošnje zračne luke zbog magle i vjetra avioni nisu mogli poletjeti.

Prema tvrdnjama čitatelja koji su se javili portalu Klix.ba, zbog loše organiziranosti osoblja aerodroma zabilježeni su zastoji u redovnim sigurnosnim procedurama kroz koje prolaze putnici.

To su iz ovog aerodroma opravdavali neadekvatnom podrškom sistema za elektronsku registraciju putnika i prtljaga koja je van njihove kontrole.

Tragom negativnih iskustava ranijih čitatelja, našoj redakciji se javila i putnica koja je sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli putovala za Istanbul 25. decembra prošle godine, nakon što je let otkazan u Sarajevu. Kako tvrdi, nakon dolaska u Tuzli niko ih nije obavijestio o daljnjoj proceduri.

“Svi smo čekali i nakon toga sam primijetila da su pojedini počeli raditi check in, koji smo prethodno u Sarajevu uradili i dobili broj sjedišta i karte. Na to smo izgubili sat do sat i po, a kartu koju smo dobili bila je ručno ispisana”, navodi naša čitetaljeljica.

Kako dodaje, na tuzlanskom aerodromu svjedočila je i čudnim situacijama.

“Kada smo došli do trenutka kada trebamo ući u avion, do njega nas je prevezao vojni autobus u kojem su se nalazile daske. Mi smo bili začuđeni, a možete misliti tek reakcije stranih državljana. Umjesto u planiranih 15:50 sati, mi smo poletjeli iz Tuzle u 22 sata”, navodi ona.

Inače, Međunarodni aerodrom u Tuzli formiran je na mjestu nekadašnjeg vojnog aerodroma u bazi Dubrave koji su međunarodne mirovne vojne snage prioritetno koristile za vlastite zračne operacije.

Tagovi: Tuzla