Subota, 20.04.2024.

Šta ti je život: Mlada SDA-ovka u BiH je pozivala na „džihad“, Bundestag je raspravljao o njenom radikalizmu, a uskoro se seli u „mrsku“ Njemačku

Nedjelja, 04.09.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Predsjednica Žena Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo Alma Omerović, koja je postala poznata široj javnosti nakon što je pozvala na džihad na ovogodišnjim izborima, uskoro bi se trebala skrasiti u Njemačkoj gdje sigurno neće iznositi ogavne stavove kakve je imala priliku iznositi u Bosni i Hercegovini.

Vijest da se Alma Omerović udaje u Njemačku ne bi imala nikakav značaj da Omerović nije osoba koja je u javnom prostoru u Bosni i Hercegovini njegovala radikalizam, primitivizam pa čak i pozivala na džihad.

Zbog svojih sumanutih stavova o njenim izjavama govorilo se i u njemačkom Bundestagu. U julu ove godine zastupnik vladajućeg SPD-a u Bundestagu Christian Petry, prilikom diskusije o stanju u Bosni i Hercegovini, istakao je kako SPD podupire slobodu, otvoreno društvo i demokratiju.

“Treba spomenuti i Dragana Čovića koji potpiruje hrvatski nacionalizam. Moramo spomenuti i Izetbegovića jer je predsjednica mlade SDA organizacije koja je pozvala na džihad u BiH. Želimo ojačati demokratske stranke u BiH”, kazao je u svom izlaganju.

Koliko je budućnost nepredvidiva i kako je svijet mali možda na najbolji način govori primjer Alme Omerović koja je odlučila da se preseli u Njemačku – državu čiji je organ zakonodavne vlasti raspravljao o njenim šokantnim izjavama vezanim za izbore u Bosni i Hercegovini.

Omerović će sigurno nakon što sleti na njemački aerodrom ili nakon što autom ili autobusom pređe granicu Njemačke, potisnuti u sebi primitivnog radikala kakvog je javno ispoljavala u Bosni i Hercegovini.

S tla Njemačke, uvjereni smo, sigurno neće pozivati na džihad. „Mrska“ Njemačka u kojoj su LGBT parade normalne pojava, u kojoj je krćansko stanovništvo dominantno i u kojoj je nepojmljivo da bilo ko javno poziva na nasilje postat će nova svakodnevnica Alme Omerović.

Alma će se u to svakodnevnicu utopiti i šutjeti jer svjesna je Alma da njemački sistem neće imati tolerancije prema njenom radikalizmu.