Utorak, 23.04.2024.

Nejra Latić-Hulusić: Hajde da se prebrojimo – što se tiče ‘punih džamija’ rani sabah zanijetio je imam, mutevelija i jedna nana pored mene što čini 4 osobe

Četvrtak, 04.08.2022. | BiH | Kolumne | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Nejra Latić-Hulusić redateljica i kolumnistica odlučila je da ‘nas prebroji’, pa evo grubog pregleda:

– Evo da se prebrojimo: Kroz Šipovo “bezveze” teče pet rijeka, kroz skupštine nam teku stotine bezveznih mandata zastupnika koje preskupo plaćamo da ništa ne uspijevaju napraviti, iz budžeta nam na svim nivoima u nepoznatom pravcu cure milijarde koje punimo porezom, a ne vraćaju nam se u razvoj zemlje. Od 2013. Bosnu i Hercegovinu je napustilo zauvijek pola miliona insana, na birou je 365.878 insana, ulje košta 5,70 maraka što čini desetinu minimalne plate koja u FBiH iznosi 543 KM, a u RS 590 KM.

Desetine područnih škola u selima je ove godine zatvoreno jer je upisalo nula učenika, a Goražde je 2020. imalo jednog jedinog anesteziologa u kantonu.

Iako Bakir Izetbegović tvrdi da se ne moramo sikirati dok su džamije pune, sa žaljenjem ga obavještavam da je u jednoj džamiji u centru Mostara rani sabah zanijetio imam, mutevelija i jedna nana pored mene što čini 4 osobe, a na jaciji u manje viđenim sarajevskim džamijama prosjek je 12 duša, a puna džamija se ne računa petkom na džumi na čaršiji i za 27. noć Ramazana u Begovoj jer to je prilično nepouzdana ekipa koja bježi sa časova, sa linije…

Prebrojte se i unutar stranke, pošto vidim da se povećava broj preletača koji su svjesni da vam neće zapasti isti broj fotelja, vozača i referenata za pića kao do sada pa odjednom ove godine nešto progledaše politički i razočaraše se u vas.

Tako da, ako ćete se prebrojavati prebrojite se realno, jedan na jedan se suočite sa istinom. A, istina je da “Osipate se, Vaša Visosti”.