Petak, 19.04.2024.

Faruk Kapidžić Dia najskuplji ‘pisač’ Facebook statusa – preko 4.500 KM mjesečno

Četvrtak, 04.08.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Faruk Kapidžić, u SDA krugovim, popularno nazvani Dia, sprema ovih dana svoj bankovni račun, za novi priliv budžetskog novca, po osnovici 535.

S obzirom da je koeficijent člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika 8.5, to bi značilo da je startna plata za Faruka 4574, 5 BAM.

Onako za početak, bez minulog rada u ostalih nadoknada. Ne treba pominjati da  će već za naredni mjesec Faruk naplatiti i uvećani topli obrok i prevoz.

E, sada, vjerovatno se pitate, zbog čega svi ti novci?
Pa, iskreno, ne znamo ni mi, jer teško pronaći, šta uopće rade članovi Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika.

Usput, sve poslove za njih obave službe.

Oni kad se sastanu, a ne znamo tačan broj sastanaka koji su održali,  to vam ispadne vrlo skup sastanak. Puno love za jedan sastanak mjesečno. Taman da se radi i o Diai.

Ono što sigurno znaju, jeste obustaviti sve arhitektonske intervencije u samoj jezgri Sarajeva, jer su ga svojom odlukom  proglasili nacionalnim spomenikom.

Ako planirate nešto da gradite, renovirane u toj zoni, morat ćete da konsultujete SNSD, HDZ i Diu.
Uzgred, Dia piše i najskuplje statuse u Bosni i Hercrgovini (ako ih uopće on piše?). Naravno u korist Sebije i Bakira Izetbegovića, iako bi kao funkcioner u Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika trebao da bude neutralan, neovisan i apolitičan.

Ali, nema za Diu krize, niti sukoba interesa. On vrlo dobro, planira, stranački ordinira i opstruira. 

Ima preko 5000 razloga.