Četvrtak, 25.04.2024.

Bakir iskustvo u prebrojavanju nosi iz trezora – on prebrojava, a Srbija se naoružava

Četvrtak, 04.08.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Prebrojavati je omiljeni Izetbegovićev, po toj logici i Kavazovićev glagol. 

Saznali smo, kada prebrojava lovce, Izetbegović se ne sprema u lov po šumama oko Bugojna, koje su  posjećene od lokalnog SDA ŠPD, nego ozbiljno sprema odbranu Bošnjaka.

Ako je to Izetbegovićev plan, onda teško Bošnjacima.

Skrećemo pažnju, našem glavnom defendologu i upućujemo ga, da pogleda kako Zelenski brani Ukrajinu i kakva sve oružja i oruđa operišu po Ukrajini. To što posjeduju lovci, te par hiljada pripadnika Oružanih snaga, može biti dovoljno za još jedan pokolj Bošnjaka. Grubo, ali istinito. 

A, da ipak ovdje, nešto prebrojimo? Da prebrojimo, ko je Bošnjake, nakon genocida, ostavio goloruke i nenaoružane?

Bakirova SDA je učestvovala u svim reformama odbrane koje su podršku dobile u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i u Predsjedništvu  Bosne i  Hercegovine,  gdje su nas predstavljali SDA brojači plata i paušala,  Bakir, Šefik i  Halid. Tim “Halidovim i Šefikovim” reformama, da prebrojimo,  predviđeno je,  ukidanje obaveznog vojnog roka, što je Bošnjake dovelo u stanje da pucati znaju samo iz sačmarice.

Pucaju samo privilegovani Bošnjaci koji mogu  da kupe sačmaricu i prebroje pare za sve dozvole i džipa za lov.

Mogao bi  Bakir, sem što čita šta pišu botovi, da prati rat u Ukrajini i pogleda, čime se danas ratuje. Veliki dio tog arsenala, posjeduje danas Srbija.

Mi imamo Bakira, Sebiju, Šefika i sve stranačke lovce. Sem ukidanja obaveznog vojnog roka, SDA je kroz reforme odbrane, dokinula herojsku Armiju Republike Bosne i Hercegovine, Vojsku Federacije Bosne i Hercegovine i svela odbrambenu moć naroda, nad kojim je počinjen genocid, na jedan kontigent vojske, kojoj se ne može kupiti ni veš, ni čarape bez ruke i odluke Milorada Dodika.

Priča Bakir i prebrojava lovce, a u isto vrijeme, podrži državni budžet u kojem nema ni marke povećanja za  odbranu. Podrži Bakir i SDA budžet države po kojem je plata vojnika 400 eura.

Podrži Bakir i SDA, reformu odbrane i vojske u kojoj Bošnjaci ne mogu podići stari vojni helikopter da gasi požar oko zapaljenog Konjica. 

Ako na Hajatu  pitate:  “Zašto Bakire?”,  on će,  kao i Šefik odgovoriti: “Moralo se”. Niste Bakire, Šefik i Halide morali. Nisu morali Husein efendija Kavazoviću, a pristali su.

Ništa se nije moralo. Zar nam svoju nepokolebljivost i hrabrost, ne dokazuje ovih dana Izetbegović? Šta je nama važnije, sigurnost, životi ili izborni zakon?

Kada smo kod visokih tehnologija, letećih robota i dronova, zar nije upravo Vučić najavio, da će “kum” Erdoan, upravo Srbiji, prodati  “Bajraktare” na koje, naivno i predizborno, računa Izetbegović?

Ako nam Erdoan i uruči neki leteći poklon, hoće li njima upravljati lovci? Po SDA reformi odbrane, ako se Erdoan i smiluje, svaki poklon za Bakira u isto vrijeme je i za Dodika. Sve navedeno zna Bakir i Husein, ali mudro o tome šute, a glasno predizborno zbore.

Bakir je izgleda opet prebrojao Bošnjake. Jedne bi opet u logistiku u Visoko, a druge čeka sačmarica.  A, šta se radi u trezoru, nego prebrojava.

Barem smo saznali odakle toliko iskustvo u prebrojavanju.

(PRESS)