Četvrtak, 28.03.2024.

Ovako je Nermin Šehović gostujući na Face televiziji odgovorio na pitanje ‘da li bi ušao u politiku’ (video)

Ponedjeljak, 04.07.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nermin Šehović kandidat je Stranke za BiH za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima. Potvrdio je to za medije i predsjednik ove stranke Semir Efendić.

Efendić je, ne samo ime, već i to da li će imati svoga kandidata, držao u tajnosti sve do posljednjeg roka za predaju lista, a kandidaturom Nermina Šehovića potvrdio je zapravo špekulacije da je “Bakirov trojanski konj”.

Ovakav potez Stranke za BiH naišao je na razočarenje građana obzirom da su sada dobili ‘crno na bijelo’ da je Efendićev izlazak iz SDA, zapravo bila samo farsa i dobro razigrani scenario sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nermin Šehović je prije samo nekoliko mjeseci gostujući na Face televiziji govorio na temu njegovog eventualnog uključivanja u politiku:

“Jesi li razmišljao da uđeš u politiku”, pitao je voditelj Senad Hadžifejzović.

“Nisam! Ne bih! Mene samo neki pravni poslovi interesuju, a politika ne. Radio bih pravne poslove, ali ne bih nikada bio ta politička figura”, kategorički je odgovorio Šehović.

Šehović je trenutno šef detašmana Federalne uprave policije, a nedavno se prijavio na konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Nakon što je shvatio da je njegovo apliciranje na tako odgovornu poziciju u najmanju ruku neozbiljno, te da iako ima veliku želju, najvjerovatnije neće moći da se bavi “nekim pravnim poslovima” odlučio je ipak da bude “politička figura”, doslovno.

Pogledajte snimak u kojem Šehović odbija i pomisao na bavljenje politikom.

(PRESS)