Petak, 02.12.2022.

“Samo Sebija može biti novi lider SDA”

Ponedjeljak, 03.10.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | novinarka

Kolumnista Dragan Bursać je gostujući u programu N1 komentarisao najnovije rezultate Općih izbora u BiH. Za Bursaća je pobjeda Dodika, prema najnovijim rezultatima, zapravo poraz službenog Beograda koji je, kako ističe, podržao Dodikovu protivkandidatkinju Jelenu Trivić. 

Također, Bursać je komentarisao i poraz Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH. Volume 0% 

SDA je stranka jednog čovjeka

Bursać je na početku prvo kritikovao članove Centralne izborne komisije BiH.

– Ljudi imaju posao jednom u dvije odnosno četiri godine i odluče da idu da spavaju, odu da spavaju tako što kažu da njegova konkurentkinja vodi sa sedam hiljada glasova razlike i spavaju jer je san najbitniji i onda se probude i neće biti press konferencije. Ja imam četiri para podočnjaka i nisam dočekao njihove rezultate – pojasnio je Bursać.

  • Bursać: SDA je partija jednog čovjekaFOTO: PRINTSCREEN

Kada je riječ o SDA i porazu Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH on tvrdi da je SDA partija jednog čovjeka.

– Ako se Sebija ne kandiduje za predsjednicu SDA ostat će gospodin Izetbegović, ja ne znam želi li on ostane tu uopšte jer oni nemaju nikog drugog na liderskoj poziciji – naveo je Bursać.

Milorad Dodik je bliži Putinu nego Vučić

Pobjeda Dodika, prema podacima Centralne izborne komisije BiH ima više poruka, naveo je Bursać.

– Uspio je da pobijedi i Vučićev režim u Beogradu koji je bio naklonjen opoziciji u RS i što je bitnije njegova fotografija sa agresorom Putinom dominantnija od fotografija opozicije sa Vučićem – kazao je Bursać.

On je također naveo da je Aleksandar Vučić i njegovi mediji koje kontroliše podržavali opoziciju.

– Milorad Dodik je bliži Putinu nego Vučić, uspio je da se otrgne i uspio je da produži karijeru i politički život. On će se pitati u odnosima sa Srbijom – istakao je Bursać.

Izmjene Izbornog zakona BiH koje je sinoć nametnuo visoki predstavnik Bursać je pojednostavio da će biti očigledno da se bez HDZ-a ne može, što je svođenje jednog naroda na jednakost jednoj stranci za Bursaća, neprihvatljivo.

AVAZ/PRESS