Subota, 20.04.2024.

Adnan Šerak osuđen zbog smrti zatvorenika: “Svi su ga se bojali, noge im se odsjeku kad dođe Ado. Ujutru kad pere zube, jedan mu čuva četkicu, drugi mu čuva kaladont, treći peškir”

Četvrtak, 01.12.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je pravomoćnu presudu kojom je Adnana Šeraka osudio na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Dženanu Džaki, zatvoreniku u KPZ-u Zenica, usljed kojih je preminuo u augustu 2013.

Ovu informaciju za je potvrdio Šerakov advokat Kerim Čelik.

Vrhovni sud FBiH presudu je izrekao nakon što je pred Vijećem tog suda održan glavni pretres, a nakon ukidanja dvije nepravomoćne presude koje je Šeraku izricao Kantonalni sud u Zenici, a kojim je oba puta bio osuđen na sedam godina zatvora.

Vrhovni sud FBiH u martu ove godine drugi put je uvažio Čelikovu žalbu, te je suđenje održano pred njihovim Vijećem.

Nenad Kojić je tokom suđenja pred zeničkim Sudom priznao da je on namjerno ubio Džaku i da je Šerak nevin, ali njegovo priznanje Sud nije prihvatio.

Dženan Džaka je presudom Vrhovnog suda FBiH bio osuđen na 14 godina i tri mjeseca zatvora zbog ubistva Alena Zornića na Ilidži.

O Adnanu Šeraku je na svom Youtube-u govorio je Elvedin Zemanić.

“Niko nije mogao Adnana Šeraka prebiti u zatvoru, svi ga se bojali, noge im se odsjeku kad dođe Ado. Kad ide ujutru da pere zube, jedan mu čuva četkicu, drugi mu čuva kaladont, treći peški. On se umiva opere zube, a kad mu to daju, još im pukne po šamarčinu i nabije nogom u gu*icu…”