Srijeda, 17.04.2024.

Kadirov: Ne mogu biti ni na strani Srbije, ni Kosova, tu je treći huškač – NATO

Ponedjeljak, 01.08.2022. | Globus | Najnovije | Vijesti

Lider Čečena Ramzan Kadirov (Kadyrov) oglasio se na Telegramu gdje je komentarisao situaciju Kosova i Srbije. On je napisao da je ovo “veoma složena situacija u kojoj postoji treća strana, ona huškača – NATO”.

– Po ovom pitanju nije moguće stati ni na stranu Srba ni Kosovara. No postoji nedvosmislen i jedini stav koji trebaju zauzeti i jedni i drugi. To se ne odnosu na politiku, nego vjeru – napisao je Kadirov na Telegramu.

Kadirov je napisao da je Srbija zemlja koja je otvoreno podržala Rusiju, kako kaže, “u borbi protiv nacizma i sotonizma u Ukrajini”.

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kojeg dobro poznajem, odlično razumije što je NATO i kojim metodama raspiruje sukobe. Cijeli NATO pokušava iskvariti zemlje s tradicionalnim vrijednostima u gomilu zlih ljudi bez vjere i časti. Zapadni saveznici su se, shvativši da u Ukrajini njihovi planovi propadaju, odlučili boriti protiv zacjeljivanja rana na Balkanu.

Još više je uvredljivo što su na jednoj strani, na koju NATO huška, kosovski muslimani. Službeni razlog nastanka sukoba je toliko smiješan i banalan da nema sumnje u miješanje izvana. Prije nego što su obje strane imale vremena razgovarati o bilo čemu, NATO već proglašava borbenu spremnost i povlači svoje snage na granicu. 

Dok se Balkan bude međusobno borio, Zapad će mu davati oružje, a živjeti u miru. Upamtite, pristašama sotone je od koristi da pod bilo kojim izgovorom sukobljavaju vjernike – poručio je Kadirov.

Pozvao je Srbe i kosovske Albance da izbace NATO iz svoje jednačine i da razmišljaju o budućnosti, navodeći kako “nema suživota s NATO intervencionistima”.