Srijeda, 15.05.2024.

Generale oprosti nam što su ti ‘naši zabrinuti dijasporci’ dodatni teret na sve tvoje probleme; Oni svog plitkog znanja nisu svjesni

Nedjelja, 31.01.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Mediji danas prenose kako pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provjeravaju prijetnje koje su članovi sudskog vijeća prijavili Tužilaštvu BiH. Prijetnje su dobili nakon što su zbog ratnih zločina nepravosnažno osudili ratnog generala Sakiba Mahmuljina na deset godina zatvora.

Presuda Sakiba Mahmuljina donešena je pet godina od početka sudskog procesa i više od 25 godina poslije zločina počinjenih nad civilima srpske nacionalnosti i zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske na području Zavidovića i Vozuće.

Mahmuljin nije osuđen ni za kakvu individualnu odgovornost, ovaj brigadni general porijeklom iz Kozarca i sam je izgubio najuže članove pordie, pobijeni su. Osuđen je jer su se zločini dešavali u njegovoj zoni odgovornosti.

Riječ je o prvostepenoj presudi na koju je dozvoljeno pravo žalbe, ali kako se nastaviti braniti i uložiti žalbu kada te “tvoji” diskredituju i od čestitog i poštenog vojnika i čovjeka prave ono što nisi.

Kako, kada tebi – poštenom, odvažnom, hrabrom patrioti Mahmuljinu, polupismeni pojedinci koji su pobjegli iz vlastite domovine, svojim piskaranjem iz kojekavih budžaka iz Švedske, Luksemburga itd. narušavaju ugled primitivnim tekstovima i objavama.

Naime, postupajuće sudije u ovom postupku prijavile su tekst koji je napisao i objavio na jednom portalu novinar iz Cazina koji živi i radi u Švedskoj. On je ovaj tekst podijelio i na svom Facebook profilu.

Sličnih objava bilo je još, uglavnom od strane i sličnih profila ljudi, pojedinaca čije objave zahtjevaju ozbijne psiho-analize, nakon kojih bi sigurno mogla uslijediti i adekvatna terapija.

Zabrinjavajuće je gledati kako se takvi podržavaju i kako ohrabruju jedni druge u huškačkim objavama, jednako koliko je zabrinjavajuće gledati kako se pri tome nerijetko pozivaju na vjeru i Islam. Islam je koji je vjera mira, oprosta, suosjećanja i empatije, a ne vjera koja poziva na ”skidanje glava”.

Lažne moraliste i patriote koje su stotinama kilometara daleko od svoje otadžbine, koje sebe predstavljaju borcima za pravdu i pravedu našu Bosnu i Hercegovinu, njihovim “branjenjem” generala Mahmuljina, postigli su potpuno drugačiji efekat. Ali proste su to sitne duše i mali zaluđeni mozgovi da bi to mogli shvatiti. Oni svog plitkog znanja nisu ni svjesni i tužni su njihovi životi.

General se mora i branit će se istinom, argumentima i činjenicama!

Neće i ne smije biti uprljan postupcima neznalica.

Ni general, a ni vjera!

On, Sakib Mahmuljin, koji je ovu državu branio, će se braniti i odbraniti – PEROM i ZNANJEM!