Četvrtak, 24.10.2024.

Za sitne novce pogubili konce! Botovi SDA u napadu na porodicu Memić i njhovu časnu borbu

Četvrtak, 29.07.2021. | Kolumne | Vijesti

Koliko god bili glasni u svojim baljezganjima, znali su i kada treba zašutiti, a šutili su uvijek kod neodbranjivog.

Šute oko diplome Sebije Izetbegović prve u Bošnjaka, šute oko diplome Osmana Mehmedagića, šute oko afere ‘Respiratori’, šute oko afere ‘Asim’, šutili su svojevremeno kada su se na kongresu SDA u Zetri pobili između sebe jer je neko, kao u pjesmi Zostera ‘krao malo više, a neko bio lijen’…

Šutili su dugo, pametno, nedirajući u ranu jednog hrabrog oca, jedne jake sestre i jedne slomljene majke. Šutili su nadajući se da će uspjeti zajednički zataškati jedno ubistvo, a kada su vidjeli da stvari izmiču kontroli i da ovaj put ne redaju oni, već sami Bog, odlučili su da ‘progovore’. Mržnjom zadojeni, pameću neobdareni krenuli su u ofanzivu i na njih, na porodicu Memić.

Nevjerovatno je da su spremni i na to, da su ‘za sitne novce pogubili konce’, da su zaboravili vjeru koju prisvajaju kada im odgovara, da su zaboravili da su iza lažnih imena na Facebooku i oni sami roditelji u stvarnom životu, da su se ponizili do te mjere da su za pare prodali sebe.

Gnusne objave, a još gnusnije komentare čitamo ovih dana o ovoj hrabroj i časnoj porodici.

Svrstao se konačno sav šljam na jednu stranu – onu na kojoj ubistvo Dženana zovu ‘uginio Dženan’, onu na kojoj se nadaju se da će ‘uginuti’ i sestra mu Arijana.

Montiraju noćima fotografije, videa, pišu statuse, pri tome pozivajući se na najčistiju vjeru Islam, dok istovremeno armija botova spremno čeka naredbu da ispod tih objava napiše salvu poganih komentara. Ništa im više sveto nije!

I kao što reče Muriz Memić prije nekoliko dana: “Vrijeme je da svi izaberemo stranu” i sigurno nas je više koji ćemo znati odmah šta je naša strana, a bolesnih umova, bez mozga, stava, mišljenja, gladnih koje marke više u novčaniku makar to bilo i na račun nevino ubijenog momka, će uvijek biti dok ima nalogodavaca sposobnih da to od njih traže. A ima ih, i mi ovaj put znamo ko su oni!

(PRESS)