Nedjelja, 19.05.2024.

Gatara i tarot majstor Kalimero se pohvalio fotografijama sa svadbe kćerke Bakira Izetbegovića / kućni prijatelj ili osoba na zadatku

Utorak, 28.09.2021. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Bosanski tajni agent je Edin Alađuz Kalimero, estradni radnik i lokalna zvijezda dva reality-showa čija je deviza: ”Da je Kalimero biti lako – Kalimero bi bio svako!” pohvalio se fotografijama sa svadbe kćerke Bakira Izetbegovića. Njega se nisu stidjeli kao što su se stidjeli stranačkih botova.

Gatara Kalimero sa kćerkom Bakira Izetbegovića

Nije poznato da li je kalimero svečanosti prisustvovao kao kućni prijatelj Izetbegovića ili je bio na zadatku.

Prije nekoliko godina pokojni publicista Denis Kuljić napisao je satirično da Kalimero nije neko marginalno spadalo, čudak iz baščaršijskih kafana, nego važan operativac OSA-e. I zaista jeste.

Gatara Kalimero sa svojom kolegicom sa estrade turbo-folk pjevačicom Amelom Mehmedagić (suprugom Osmana Mehmedagića)

Tako da ili je tu bio kao blizak kućni prijatelj Bakira i Sebije i porodice Mehmedagić ili je bio na zadataku. Ukoliko je ovo drugo, teško da se može reći da je odgovorio zadatku obzirom na brojna saznanja do kojih su samo 24 sata nakon svadbe došli mediji, a do kojih on kao ‘tajni agent’ zajedno sa svojim šefom Mehmedagićem nije uspio doći te je izložio na taj način planetarnoj sramoti porodicu Izetbegović.

Ukoliko je na svadbi bio kao kućni prijatelj, vrlo je vjerovatno da to više i nije.

(PRESS)