Petak, 19.04.2024.

Danijela Kristić traži izdvajanje sredstava za rekonstrukciju pomoćnog terena pored dvorane “Goran Čengić”

Utorak, 28.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici podnijela je inicijativu u kojoj je zatražila da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju pomoćnog terena pored dvorane “Goran Čengić”.

PRESS je kontaktirao zastupnicu Kristić koja nam je kazala kako je ovu inicijativu podnijela nakon što je obavila sastanke sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Hasanom Tanovićem, ministrom kulture u sporta Kantona Sarajevo Samirom Avdićem i direktorom sportske dvorane “Goran Čengić” Adnanom Karamehmedovićem.

Kristić navodi da je na održanom sastanku govoreno o projektima od velikog značaja za Općinu Novo Sarajevo, te da je ovo tek početak velikih planova načelnika Hasana Tanovića u suradnji sa Kantonom Sarajevo.

Inicijativa je podnesena i u Općinskom vijeću Novo Sarajevo od strane vijećnice Naroda i Pravde Danijele Šahat, što ujedno govori i o opredijeljenosti za unaprijeđenje stanja u lokalnim zajednicama na području Kantona Sarajevo.

Rekonstrukcija pomoćnog stadiona je kapitalni projekta od izuzetnog značaja kako za Općinu Novo Sarajevo, tako i za Kanton Sarajevo, te se zahvaljujem i premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti koji je velika podrška ovoj inicijativi, završava Kristić.