Petak, 29.03.2024.

Akcija SIPA-e u Sarajevu: Kod dilera pronađena puška, pištolj i heroin

Ponedjeljak, 27.12.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju “Lovac“ prilikom koje je izvršen pretres na jednoj lokaciji na području Sarajeva kada su uhapsili jednu osobu.

Uhapšeni se, kako kažu iz SIPA-e, sumnjiči za počinjeno krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

“On je sproveden u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog, te će po okončanju navedenih radnji biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, kažu iz SIPA-e.

Dodali su da je prilikom vršenja pretresa otkrivena i privremeno oduzeta jedna puška i pištolj, veća količina municije i dva pakovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

“Navedene aktivnosti provode se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo a po nalogu Općinskog suda Suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, dodaje se u saopćenju SIPA-e.