Ponedjeljak, 06.05.2024.

KO SU SDA BUDŽETLIJE KOJE STOJE IZA LAŽNIH BOTOVSKIH PROFILA NA FACEBOOK-u?

Subota, 27.11.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

“Pobjedili su nas na društvenim mrežama.”

Tako je niz poraza na proteklim izborima vidio predsjednik SDA. A zatim je SDA napravila strategiju za društvene mreže. Skovan je i termin “ćutolog”, za sve funkcionere kojima je SDA “dala” funkciju, a koji nisu odlučno, bezrezervno, stali  u odbranu suludih poteza predsjednika SDA.

Prema provjerenim informacijama iz Ureda za informisanje Vlade Federacije, njen premijer, Fadil Novalić, sve manje se koristi službenim sredstvima komuniciranja sa javnostima i ljudima koji su plaćeni da rade taj posao, a sve više alternativnim, botovskim hibridnim ratnicima. 

Počeo je, vjerovatno po sugestiji iz Centrale SDA da koristi usluge stalnog botovskog SDA tima. Stepen internet šizofrenije koji je zahvatio Bakira Izetbegovića i SDA, očitavao se u suludoj javnoj večeri koju je organizovao sa internet ratnikom sumnjivog dosijea kojim se bave i domaće i strane agencije za provođenje zakona.

Jasmin Mulahusić u svakom slučaju nije sam. On je svoje djelovanje organizovao sa distance. Međutim, sve je jasnija mreža budžetskih korisnika koja intenzivno botuje u ime SDA, Bakira i porodice Izetbegović.

Lider SDA u zagrljaju Mulahusića

Navodno jedan od predvodnika je Dženan Selimbegović koji već drugi mandat, bez ikakvih vidljivih rezultata rada, obnaša dužnost zamjenika sekretara Predsjedništva BiH, a referenca mu je organizacija otvaranja trotoara ispred zgrade Predsjedništva.

Dženan Selimbegović

Prema navodima bliskim kabinetu Fadila Novalića i Službi za informisanje vlade, print screenovima međusobnih komunikacija itd., premijerov PR nezvanično je preuzeo nepoznati Džemaludin Šabanović. Nepoznati Šabanović i Selimbegović su prvi rođaci. Pomenuti Šabanović, trenutno obnaša dužnost člana Vijeća naroda Republike Srpske i za to članstvo inkasira tri do četiri hiljade konvertibilnih maraka.

Nakon provjere njegovog angažmana, jasno je da Šabanović nema zapaženih ličnih inicijativa, a nije jasno kako sa svoje sarajevske adrese obnaša dužnost u Vijeću u kojem bi trebalo da se štite prava Bošnjaka u Republici Srpskoj. 

Džemaludin Šabanović je brat javno eksponiranog Muhameda Šabanovića (poznatijeg kao “Hu iz ju” iz urnebesnog video priloga od prije nekoliko godina), bliskog kćerki Bakira Izetbegovića, koji se mogao vidjeti i na njenoj svadbenoj zabavi.

Česti sastanci Dženana Selimbegovića, Ahmeda Čorbe,  Harisa Zahiragića, braće Šabanovića, te njihove veze sa porodicom Izetbegović ukazuju da internet aktivnosti direktno koordiniraju sa predsjednikom SDA, Izetbegovićem.

Lažne stranice poput ‘Vildana Hajdarpasić, Pamti Bošnjače, Buđenje bošnjačke svijesti’, vjerovatno su kreirane i održavaju ih upravo članovi pomenute organizovane grupe. ‘Vildanu Hajdarpašić’ kako tvrde svi bolje upućeni članovi SDA ažurira navodno Džemaludin Šabanović. Ukoliko ne podržavate nakaradne stavove SDA političara sigurno ste bar nekad bili meta poganih komentara koji su stizali upravo sa ovog profila.

Osim prekomjerne glorifikacije Bakira Izetbegovića, Fadila Novalića, Sebije Izetbegović, sa ovih se radikalnih stranica vrijeđaju se novinari, napadaju opozicioni političari, izaziva nacionalna i vjerska netrpeljivost. Elvir Huremović svojevremeno je upozoravao na ovakvo opredjeljenje za vođenje komunikacije, no za tako razumna upozorenja nije bilo sluha u SDA.

Dok opskurni Mulahusić, ne krije svoje namjere i identitet, za to vrijeme sigurnosne probleme, pod tajnim imenima, u ime predsjednika SDA Bakira Izetbegovića organizuje potpuno neaktivni član Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, Džemaludin Šabanović, sekretar u Predsjedništvu Dženan Selimbegović i mnogi drugi. Šabanovića ukoliko potražite na Googlu nećete pronaći, na stranici Vijeća naroda RS-a naći ćete fotografije svih članova osim njegovu, ali to vjerovatno nikoga nikad nije ni zanimalo, a trebalo bi jer bi taj čovjek trebao biti glas Bošnjaka u RS-u.

Od svih članova Vijeća naroda RS-a samo Šabanović nema fotografiju

Prema povjerljivim informacijama iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade Federacije i Kabineta premijera Vlade FBiH, Šabanović je prisustvovao i zvaničnim sastancima na kojima se pojavljivao i Fadil Novalić.

Premijer FBiH Novalić sa oduševljenjem slika selfi sa radikalom Mulahusićem

Bakir Izetbegović načinom obračuna sa opozicijom, bivšim stranačkim kolegama i načinom na koji promoviše vlastiti rad, pokazuje namjere da se ustoliči kao tip ruskog oligarha unutar bošnjačkog korpusa. Sva metodologija Bakira Izetbegovića izašla je na vidjelo na jednoj večeri u Luksemburgu. 

Mulahusić drži predavanje Izetbegoviću i Novaliću

Podrška osobama sa ukradenim diplomama, podrška osobama protiv kojih su podignute optužnice, podrška osobama kojima su potvrđene optužnice i koji su već presuđeni, podrška osobama koje vrše krađu na unutarstranačkim izborima, podrška osobama koje su uništavali i uništavaju javna preduzeća i javno dobro, podrška pozicioniranju supružnika, podrška stranačkim kadrovima sa diktatorskim mentalitetom i težnjama, začinjena je podrškom osobama koje na internetu vrše bullying novinara, javnih ličnosti, opozicionih političara, njihovih supruga, saradnika, neistomišljenika.

Bakir Izetbegović može zaustaviti nečasne radnje ali ako to ne zaustavi predsjednik SDA, nadležni organi ove zemlje će morati.

(PRESS)