Četvrtak, 24.10.2024.

I PO BABI I PO STRIČEVIMA / Ministar sigurnosti Selmo Cikotić (SDA), zaposlio sina svog šefa kabineta Senahida Godinjaka pri istom ministarstvu – babo i sin dijele kancelariju i druže se

Petak, 26.11.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

O SENAHIDU GODINJAKU-DUGOM

Aktuelni šef kabineta ministra sigurnosti BiH, Senahid Godinjak-Dugi svoje političko šlihtarenje uspješno je počeo još 2012. godine kada je bio izbor Prevljaka i Hoše da zasjedne na poziciju načelnika Općine Ilidža umjesto tadašnjeg načelnika Senaida Memića. Tadašnji predsjednik SDA Sulejman Tihić je osujetio taj luđački plan.

Potom su pokušali dogovoriti njegovu kandidaturu ispred SBB-a, a na koncu završio je kao kandidat stranke za BiH. Vrhunac te izborne kampanje za načelnika Općine Ilidža bio je odlazak Fikreta Prevljaka predsjednika SDA Ilidža na centralni predizborni skup Senahida Godinjaka kandidata za načelnika ispred Stranke za BiH.

Na općim izborima 2014. godine Senahid Godinjak je bio kandidat SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo pod rednim brojem 20 i osvojio je mizerniih 1221 glas, dok na lokalnim izborima 2016. godine doživljava totalni fijasko kao kandidat SDP-a pod rednim brojem 7 i nevjerovatnih 231 glas.

U kampanji 2020. godine Senahid Godinjak Dugi, postaje zamjenik predsjednika izbornog štaba. Izbornog štaba koji je među najzaslužnijim za najgori rezultat SDA Ilidža u njenoj tridesetogodišnjoj historiji.

POSAO ŠEFA KABINETA

Posao šefa Kabineta ministra sigurnosti Selme Cikotikća dobio je, između ostalog i zbog toga što dobro svira harmoniku.

Ministar Cikotić u opuštenoj atmosferi dok mu na uho svira njegov šef Kabineta

Godinjak je resurse koje ima na raspolaganju kao šef Kabineta, na prošlim izborima koristio u privatne svrhe. Tako je na dan izbora automobilom marke Pasat dovezao na biračko mjesto sebe i još dvije osobe stranački aktivne. Kako je PRESS ranije pisao vozilo je u vlasništvu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Da stvar bude još gora ovaj Pasat je policijsko službeno vozilo sa svom dodatnom opremom neophodnom za policijske poslove od zvučnih do svjetlosnih signalizacija.

Godinjak na biralištu zlouptrebljava službeno vozilo i prevozi kandidate SDA

UPOŠLJAVANJE SINA

Svoju poziciju iskoristio je da bez imalo srama zaposli svog sina Benjamina. Za projekat IOM-a pri ministarstvu sigurnosti nagrađen je sin Benjamin stolicom bored babe Senahida. Trenutak u kojem je nekoliko kantona bilo na koljenima zbog migrantske krize i ogromnog problema sa kojima su bili suočeni, Cikotić i Godinjak su iskoristili kako bi uhljebili Benjamina.

Uposlen na poziciji koordinatora za migrantske centre, zapravo se najmanje bavi time, a mnogo više dešavanjima u ministarstvu. Tako je prije nekoliko dana bio oficir za kontakte na ministarskoj konferenciji.

Službenici ministarstva tvrde da se, osokoljen babinom pozicijom naziva šefom, te im izdaje naređenja, a sve to bez da je prošao sigurnosne provjere.

Modus operandi Stranke demokratske akcije.

(PRESS)