Petak, 26.04.2024.

GORI U SDA U KRAJINI: Veliki sukob na relaciji Šemsudin Dedić – Husein Rošić, spominje se i Sebija

Utorak, 26.10.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Funkcioneri SDA u Unsko-sanskom kantonu (USK) namjeravaju pred izbore 2022. godine objaviti razgovore u kojima zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Husein Rošić iznosi gnusne komentare o suprugi predsjednika SDA Sebiji Izetbegović, saznaje PRESS.

Razgovori u kojim ružno govori o dr. Izetbegović većinom su nastali nakon izbora 2018. godine i nakon što je otvorena istraga o isplati naknada jednoj stranoj konsultantkinji iz budžeta USK.

Nismo uspjeli saznati zbog čega je upravo to razlog gnusnih komentara izrečenih na račun dr. Izetbegović, a koje ne zaslužuje nijedna žena na političkoj sceni. Navodno postoje i audio snimci Rošićevih komentara na račun Sebije Izetbegović koje SDA-ovci namjeravaju objaviti pred izbore 2022. godine.

Rošić je suprugu predsjednika SDA krivio za loše izborne rezultate 2018. godine. U više navrata isticao je kako je upravo želja Sebije Izetbegović da postane članica Predsjedništva BiH razlog zbog kojeg je, između ostalog, i on loše prošao u Cazinu.

Treba istaći kako je Rošić svojevremeno vodio prljavu kampanju protiv predsjednika KO SDA USK Šemsudina Dedića kojeg je na sve načine pokušao ocrniti u Centrali SDA. Rošić je za loš izborni rezultat na prošlim lokalnim izborima i to što SDA nije dio vladajuće koalicije u USK krivio Dedića u nadi da će takve kritike doći do uha predsjednika SDA.

Uvreda nije ostao pošteđen ni Šemsudin Dedić koji je poslao Rošića na hlađenje, a upravo kadrovi lojalni predsjedniku KO SDA USK čuvaju u svojim mobilnim telefonima najgnusnije komentare koje je Rošić izgovarao o dr. Izetbegović. Rošić je u Centrali SDA otvoreno pričao kako Dedić ne živi u USK već u Sarajevu, da uzima naknade za odvojeni život i da je čak u Sarajevu zaposlio i svoju ženu.

Dedićevi saradnici svjesni su kako se Rošić mjesecima pokušava dodvoriti supruzi predsjednika SDA u nadi da će ona iskoristiti svoju moći i progurati ga na listi za Opće izbore.

Husein Rošić, potrčko Asima Kambera koji je hapšen zbog izbornih krađa, nisko će pasti u očima dr. Izetbegović kada razgovori ugledaju svjestlost dana.

“Možete voljeti ili ne voljeti Sebiju, ali takve komentare ne zaslužuje niko. Njoj će sigurno biti neprijatno, isto kao i predsjedniku, ali njemu će biti gore. Mislim da će nakon toga okončati svoju karijeru u SDA”, tvrdi naš izvor iz SDA USK.

(PRESS)