Utorak, 17.05.2022.

Bakir Izetbegović na večeri licem u lice s radikalom Mulahusićem

Ponedjeljak, 22.11.2021. | Najnovije | Vijesti | Autor

Javnost Bosne i Hercegovine ostala je sablažnjena nakon što je Jasmin Mulahusić, internet jurišnik SDA i radikal iz Luksemburga koji je u BiH pod istragom za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH, javno objavio fotografiju na kojoj pozira s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem

U septembru je i uhapšen zbog ovog krivičnog djela ali je odlukom Suda BiH pušten na slobodu. 

U bh. javnosti Mulahusić je najpoznatiji kao osoba koja na dnevnom osnovu, preko desetina svojih profila na društvenim mrežama, svim javnim kritičarima politike Bakira Izetbegovića i SDA crta mete na čelo, poziva na njihov linč, pravi im montaže, proziva članove njihovih porodica te ih zvjerski vrijeđa na ličnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

U javnosti se odavno tvrdi da Mulahusić to ne radi na svoju ruku, nego planirano u dogovoru i po nalogu najviših struktura SDA.

Da je to istina te da ranije objavljena fotografija Mulahusića s Bakirom Izetbegovićem nije bila slučajnost, pokazuje i nova fotografija na kojoj Mulahusića vidimo u odabranom društvu za stolom, licem u lice s Bakirom Izetbegovićem i Fadilom Novalićem, što samo po sebi govori o bliskosti ovog internet jurišnika s rukovodstvom SDA.

Takvo povjerenje je, očigledno zaslužio, zahvaljujući kontinuiranim aktivnostima linčovanja desetina javnih ličnosti koje nisu po volji njegovom, kako ga voli nazivati, begu Bakiru Izetbegoviću.

(Avaz/PRESS)