Utorak, 16.04.2024.

Odbijen prijedlog Tužilaštva KS: Batku ukinute sve mjere zabrane

Petak, 22.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Kantonalni sud u Sarajevo odbio je prijedlog Tužilaštva KS za produženje mjera zabrane Almiru Ćehajiću Batku, potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedbašić, piše Klix.

Time su ukinute mjere zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja te mjera oduzimanja putne isprave, kao i mjera obaveznog sedmičnog javljanja nadležnoj policijskoj upravi. Ćehajić ukidanjem mjera može i posjećivati Udruženje „Otvorena mreža“ i raditi te se sastajati sa određenim osobama za koje je ranije imao zabranu kontakta.

Batko je nakon mjesec dana provedenih u pritvoru izašao na slobodu 18. novembra prošle godine uz izrečene mjere zabrane koje su jučer ukinute.

On je uhapšen 20. oktobra u okviru operativne akcije “Network”, a sumnjiči se za zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca.

Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme “City – Otvorena mreža” iz Sarajeva, a čime je, prema mišljenju istražitelja, navedenoj firmi prouzrokovana šteta veća od 50 hiljada KM.