Petak, 29.03.2024.

Tužilaštvu BiH predata trojica automafijaša: Otkriveno devet ukradenih vozila

Četvrtak, 21.10.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Želimir Knežević iz Banje Luke, Miroslav Milinković iz Sokoca i Marko Trifković Žižan iz Pala, koji su uhapšeni u akciji usmjerenoj na razbijanje auto kriminala, predati su u nadležnost Tužilaštva BiH, dok su ostala trojica osumnjičenih pušteni na slobodu.

U MUP-u RS navode da se Knežević, Milinković i Trifković terete za organizovani kriminal i teške krađe.

– Postoji sumnja da su navedena lica od početka 2021. godine organizovala kriminalnu grupu koja je na području Sarajeva, Tuzle i Doboja krala vozila. Potom su ih skrivali i preprodavali na području BiH i Crne Gore – rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da je u pretresima prostorija koje su osumnjičeni koristili pronađeno i oduzeto devet kradenih vozila, kao i razni djelovi automovila i druga oprema koja se dovodi u vezu sa krađama.

U policiji navode da su na meti automafijaša bila uglavnom suv i krosover vozila japanskih proizvođača Nissan i Toyota, a pronađen je i Peugeot 3008, te BMW čije se porijeklo još utvrđuje. Sumnja se da su nakon krađe vozila završavala u “štekovima” u Banjoj Luci, koji su tokom akcije otkriveni.

(AVAZ/PRESS)