Utorak, 17.05.2022.

Ne planira otići / Izetbegović se pohvalila na Facebooku: “U idućoj godini imamo velike planove”

Ponedjeljak, 20.12.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) objavila je lijepu vijest danas na svome Facebook profilu. Naime, na KCUS-u je urađena uspješna transplantacija bubrega.

“Jutros je u KCUS-u urađena još jedna uspješna transplantacija bubrega. Pojačavamo program transplantacije na svim poljima. U idućoj godini imamo velike planove za transplantaciju jetre i srca”, napisala je na Facebooku Izetbegović.

Podsjetimo, početkom mjeseca decembra, na KCUS-u je urađena prva nesrodna transplantacija bubrega (donor je bila supruga pacijenta) u historiji Kliničkog centra.

“U zadnja dva mjeseca su urađene još dvije transplantacije bubrega prilikom kojih su donori bili u krvnom srodstvu sa pacijentima. Čestitam hirurzima, nefrolozima, anesteziolozima, te medicinskim sestrama i tehničarima na velikom uspjehu pri ovom izuzetno zahtjevnom zahvatu”, napisala je tada Izetbegović.

Inače, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), izgubila je tužbu protiv doktorice Zehre Dizdarević. Naime, Izetbegović je tužila Dizdarević za klevetu nakon što je ova doktorica rekla da sumnja u njen akademski put i stjecanje diploma i akademskih zvanja.