Četvrtak, 25.04.2024.

Senad Hasanspahić Cvrle čekao SDA, pa nije dočekao. Vratio se kući u Vogošću?!

Srijeda, 20.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Kada ti SDA obeća da će te “riješiti”, neće, ukoliko nema vlastitog interesa porodice Izetbegović u tome.

Baš kao što nisu “riješili” Samru Ćosović-Hajdarević, odnedavno samo Ćosović, tako je i Hasanspahić vidio da je i njegov hajr u tome da se vrati tamo gdje je i bio.

Ovaj nekadašnji ministar za komunalnu privredu u Kantonu Sarajevu, poznatiji kao Cvrle iz političko-koruptivne afere “Asim” preko kojeg je trebalo da se zaposli supruga delegata koji je zauzvrat trebao glasati za Fikreta Prevljaka, a ne za Semira Efendića na izboru za KO SDA Sarajevo, odlučio je vratiti se kući, bazu iz koje dolazi, općinu Vogošća.

Naime on je u instituciji Općine Vogošća bio uposlen kao pomoćnik načelnika za boračka pitanja. Kada je trebao da postane ministar u Vladi KS morao je preći na poziciju koja je stepenicu niže kako bi mogao umiriti svoj status državnog službenika.

Tada nije ni pomišljao da će nekad biti potrebe da se vrati na tu poziciju, no vremena se mijenjaju, kao i obećanja koja SDA da.

Nakon što nije uslijedila nagrada ni kada je odustao od zastupničke funkcije u Skupštini KS koju je nevoljko ustupio Harisu Zahiragiću, Cvrle se kako nezvanično saznajemo vratio u Općinu i sada obavlja funkciju šefa matičnog ureda.

Možda nije isplatljivije, ali je sigurno časnije.