Petak, 19.04.2024.

800 hiljada KM narodnog novca za ispiranje mozga građanima!

Četvrtak, 18.11.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

– Vlada FBiH plaća 800 hiljada KM za vlastitu promociju, dok nam štićenici u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ trebaju preživjeti za 34 KM dnevno, jer kao Vlada FBiH nema novca, napisao je Aner Žuljević delegat u Parlamentu u FBiH.

– Radi se o Ustanovi od posebnog društvenog interesa u oblasti socijalne zaštite, osnovana 1955.godine koja podrazumjava pružanje usluga socijalnog zbrinjavanja, psihosocijalne rehabilitacije i primarne zdravstvene podrške osobama s intelektualnim teškoćama, kombinovanim smetnjama i osobama sa psihičkim i psihoorganskim oboljenjima, dodao je on.

– SRAM DA VAS BUDE!

To ima samo u aktuelnoj bezobzirnoj Vladi FBiH, koja se reklamira, dok iz budžeta pored toga uredno plaća raznorazne savjetnike uz press službu.

Nevjerovatno je da Vlada FBiH u hroničnom nedostatku novca za socijalne potrebe troši skoro pa milion maraka na promociju svojih loših poteza po starom uhodanom modelu reformske agende “skinimo okove” angažujući žetonirane “stručnjake” koji će hvaliti njihove sramotne zakone.

Ovo je poniženje javnih servisa koji imaju obavezu osigurati svaku potrebnu formu dijaloga u interesu javnosti na stručne teme.

Imamo uspostavljen direktni plačenićki komercijalni model, gdje se loša rješenja vlasti promovišu novcem građana, a idu na njihovu štetu. 

Nevjerovatno, ali realno sa ovakvom respirator vlašću. 

Nažalost, aktuelna politika je toliko srozala vrijednosti u društvu što joj je očigledno omogućilo da nekažnjeno novim troškom preko leđa građana plaća ispiranje mozga koristeći plaćenike koji nakon zadatka ili pobjegnu iz zemlje ili nestanu iz javnosti.

Nije prvi put, providni ste i neće Vam uspjeti, zaključio je.