Četvrtak, 25.04.2024.

Osmica se tračanjem Avde Avdića dodvoravao glavnoj tužiteljici: Gordana, Avdo ti prati javne nabavke, sada se ližemo, ali on je takav čovjek da će krenuti i na mene ako malo zakrvarim

Subota, 18.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Objavljeni snimci razgovora direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića i glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić otkrili su da je Mehmedagić s ciljem da se dodvori tračao novinara Avdu Avdića kod Tadić, a kojoj je čak otkrivao i o čemu će Avdić pisati u budućnost.

“Pusti ti Avdu i radi svoj posao”, izgovorio je Osman Mehmedagić sugerišući glavnoj tužiteljici da se na obazire na ono što novinar Avdo Avdić, s kojim se kako i sam kaže “liže”, piše o njoj.

Mehmedagić je, kako bi se dodvorio Gordani Tadić, otkrio i o čemu će u budućnosti pisati Avdo Avdić, a čime je praktično potvrdio kako Avdić podnosi lično njemu izvještaje o temama koje će obrađivati.

“Ovo ću ti odmah reći pošto imam drugu stranu, ovaj vam prati, Avdo, one javne nabavke. I da znaš ovo, reko’ sam ti, prati javne nabavke. Jer vidi ovo, Avdo ovako, može bit sad sa mnom dobar on okusi li da ja malo zakrvarim on će krenuti na mene”, rekao je Osman Mehmedagić.

To je ilustrovao i time da se prije nije “lizao” s Avdom Avdićem već da ga je čak i “nabio nogom”.

“Ja kada sam imenovan za direktora, on me sreo na cesti i rekao “šta je vi paraobavještajci”. Ja ga nabio nogom i ganjao ga dole. On je onda išao u Ambasadu SAD, FUP, SIPA-u, podnio krivičnu prijavu protiv mene, pa se onda počeo lizat sa mnom”, kaže Osmica.

Glavnoj tužiteljici sugerisao je i da provjeri trošenje resprezentacija u hotelu u Hadžićima jer će o tome pisati Avdić.

“Obratite pažnju, ima nekakav hotel, ko ide iz Tužilaštva, u Hadžićima u Binježevu”, izgovorio je Mehmedagić.

Glavna tužiteljica Gordana Tadić, tužiteljica Ozrenka Nešković i direktor OSA-e Osman Mehmedagić dotakli su se i teme nacionalne pripadnosti. Zaključili su da oni nikada nisu “gledali ko je ko”, a Mehmedagić – čije krivično istraživanje je SDA označila udarom na Bošnjake – poručio je da ga boli briga kako ga zovu i da mu je svejedno je li kažu da je Bošnjak, Hrvat, Srbin, Japanac ili čak šarplaninac.

U šaljivom tonu tužiteljice su mu poručile da on nije “šarplaninac” nego “pit bull”.

(PRESS)