Subota, 26.10.2024.

Marić: Za SDA nisu najveći neprijatelji Gudeljević, Tegeltija, gospođa ministarka Bisera, Novalić ‘dupli respirator’ niti Sebija koja o istim priča sa frizerkom i hoće nasilu da ih uključi, ni Asim koji ‘završava’ već …

Nedjelja, 18.04.2021. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Analitičarka Ivana Marić iznijela je na svom Facebook profilu nekoliko interesantnih činjenica:

“SDA je izbacila update liste najvećih državnih neprijateljica. Pored Irme, Boške i mene na listu su vratili Maju i Nejru. Čast mi je biti dio ove PETokolone stranih plaćenica, uhjeba i šta sve ne. Nego, jeste li vi primijetili da oni žene više ne smatraju samo marionetama svojih muževa, očeva, partijskih šefova već nas optužuju da smo sve ovo same smislile.

Doduše, drugi nas plaćaju da mislimo, ali je lijepo to što su prihvatili da i žene mogu razmišljati svojom glavom. Ovo je mali korak za njih, ali veliki za žene.
Za njih najveći državni neprijatelji nisu ni Dodik, negator genocida, ni Čović koji veliča ratne zločince, ne, to su njihovi koalicioni partneri s kojima se decenijama lijepo dogovaraju oko podjele izbornog plijena.
Nisu za njih najveći neprijatelji ni Tegeltija, Gudeljević i Mandić koji nisu prstom mrdnuli da nabave vakcine zbog čega svakodnevno gubimo brojne sugrađane.

Nije to ni gospođa ministarka koja ne odgovara na dopise našeg ambasadora u Rusiji oko nabavke vakcina. Možda smatraju da je 50 tona hurmi dovoljna utjeha što nema vakcina.
Nije to ni Novalić, koji bogatstvo dade za neodogvarajuće respiratore, “najbolje te vrste, čak duple”, nakon što se njegova sekretarica okolo raspitivala koji respiratori su najbolji.


Nije to ni doktorica koja s respiratorima nema ništa osim što je s frizerkom pričala o njima, ali ih na silu želi uključiti u upotrebu iako su sve ostale bolnice odbile da ih koriste.


Nije za njih državni neprijatelj ni Grujičić, negator genocida, jer da jeste ne bi s njim potpisali koalicioni sporazum u Srebrenici.


Nije to ni Asim koji “završava” funkcije i radna mjesta, ni Osmica koji ima diplome svih fakulteta, ni Skaka s nemoralnim ponudama i prijetnjama zarad očuvanja fotelje, ni čitav niz ostalih funkcionera koji prijete, vrijeđaju, lažu, kradu…
Ne, njihov patriotizam je neupitan, njihove odluke se ne propituju već se primjenjuju, oni se ne moraju pravdati za to što podržavaju negatore genocida, za to što zločince i kriminalce nazivaju herojima, što varaju na izborima, što namještaju imenovanja, što ljudima uzimaju pare za zaposlenje, što kupuju diplome… Ne, jer oni su se borili upravo za to i za ovakvu državu.
Samo još da im se riješiti ovih petokolonašica koje remete tu njihovu idilu.

p.s. Nas možete oslovljavati sa “gospođo” jer mi to jesmo, za razliku od onih koje to nisu niti će ikada biti.
update: zaboravila sam i Jasna Duraković”, napisala je Ivana Marić na svom Facebook profilu.