Petak, 26.04.2024.

Oglasilo se i Tužilaštvo BiH o “otvorenom pismu” u kojem se upozorava da Debevec čini sve da zaštiti Osmicu od progona

Ponedjeljak, 18.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine oglasilo se u povodu otvorenog pisma čiji su navodno autori tužitelji Tužilaštva BiH i sudije Suda BiH, a u kojem se navodi da predsjednik Suda BiH Ranko Debevec čini sve kako bi zaštitio od krivičnog progona kompromitiranog direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica.

“Povodom više medijskih upita, a u vezi objavljenog reagovanja sudija Suda BiH, glavni tužilac i tužioci Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji su i sami često bili žrtve neosnovanih anonimnih prijava i pritužbi, osuđuju svaki vid neprimjerenog napada na nosioce pravosudnih funkcija”, piše u reakciji Tužilaštva BiH.

Ranije se oglasio Sud BiH navodeći da sudije ovog suda nisu autori otvorenog pisma. Sud BiH pozvao je Tužilaštvo BiH da se oni izjasne o sadržaju pisma.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec iskoristio je priliku da u saopćenju za javnost navede kako se narušava integritet Suda BiH zaboravljajući da je upravo on ključni pojedinac koji svojim neetičnim djelovanjem nanosi najviše štete integritetu Suda BiH.

To demonstrira konstantnim družnjem s Osmanom Mehmedagićem protiv kojeg se vodi krivični postupak pred Sudom BiH, ali i drugim funkcionerima SDA poput Asima Sarajlića.

(PRESS)