Ponedjeljak, 20.03.2023.

Ispovijesti drugih žrtava Mike Aleksića: “Tražio mi je da ustanem i da se okrenem”

Ponedjeljak, 18.01.2021. | Najnovije | Region | Vijesti

Nakon ispovijesti glumice Milene Radulović, druge žrtve Miroslava Mike Aleksića su skupile hrabrost da podijele svoja užasna iskustva sa predavačem glume.

Sara Zeljković opisala je detaljno kako je krenula u Aleksićevu školu glume kada je imala šest godina i kako su svi u grupi od prvog dana trpili psihičku torturu od Aleksića.

“Na svako Mikino pitanje treba da imaš jasan odgovor i strah te je da li će te nazvati pogrdnim imenom – guska, glupača i slično”, navodi Zeljković.

U objavi dalje navodi da je Aleksić pravio od sebe kult ličnosti i kako je napravio “eko sistem koji mu je omogućio da ima potpunu kontrolu nad pojedincima koji pripadaju grupi”, da bi potom opisala šta joj se desilo kada je imala šesnaest ili sedamnaest godina.

Mika ju je pozvao u svoju kancelariju na razgovor. Počeo je da je postavlja pitanja vezana za seks, poput “da li se kre*eš”, “da li voliš da se kre*eš” i “a gdje najviše voliš da se kre*eš”.

“Sljedeće što je uradio bilo je da mi je tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno uradila, da bi me on potapšao/potreskao po du*etu i rekao ‘Malo je kanta ali može da prođe”, napisala je ona.

Zeljković je navela da se nakon ovog događaja nije vraćala u školu i pozvala djevojke da istupe ako im se desilo slično.

Zeljković je podijelila i jedan odgovor na njenu objavu, koji je glasio: “Isto me je pitao, ali isto”.

Još jedna djevojka se javila, ali anonimno, koja je rekla da je njoj isto bilo postavljeno to pitanje, a kad je Aleksiću odgovorila da nije imala seksualne odnose ni sa kim, on ju je pitao “pa šta čekaš?”.

Jedna Beograđanka takođe je progovorila o svom iskustvo dok je dvije godine bila u njegovoj školi u Radio Beogradu.

“Mikina grupa je sa ove distance bila kao neka sekta, a on vrhovni guru. Mika je imao taj stav da kao s djecom priča kao sa odraslima, a u to je ulazio neki ortački odnos s klincima koji su mu miljenici, ali i čitav spektar uvreda. Znao je da viče djeci ‘kravo’, ‘gusko’, podrugljivo je znao da kaže i – kako si se to obukla”, navodi ova Beograđanka.

Dodala je da je nalazio slabe tačke i tu gazio. Djecu. Nekima se uvukao pod kožu, voljeli su ga i plašili ga se istovremeno.

“Ja sam bila klinka, možda sam imala oko osam, devet godina tada, i te dvije godine sam iz Radio Beograda kući redovno dolazila u suzama. Nisam mogla da podnesem te procjene, uvrede i dranje. Dvije godine sam mislila da sam ja kriva što se ne adaptiram kao neki drugi i vjerovala sam da sam suviše slaba. Otišla sam kad su moji roditelji primjetili da mnogo plačem, lošije spavam, jedem. I danas mi je muka kad pomislim na Mikinu grupu”, navela je ona.

(B92)