Utorak, 16.04.2024.

Akcija “Transporter”: Zaplijenjeno 303 kilograma marihuane, uhapšeni sprovedeni u Tužilaštvo BiH

Srijeda, 17.11.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

U akciji “Transporter” inspektori MUP-a Republike Srpske pronašli su i zaplijenili 303 kilograma marihuane i privremeno je oduzeto više skupocjenih vozila.

Droga je pronađena u kombiju koji je bio parkiran u banjalučkom naselju Šargovac, a dovodi se u vezu sa Petrom Dukićem, zvanim Piter, za kojim policija i dalje traga. 

U akciji je uhapšeno devet osoba i to Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u ministarstvu sigurnosti BiH, koji je označen kao prvo ime ove kriminalne grupe. 

Uhapšeni su i Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, suspendovani inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Siniša Bačić, Igor Knežević, a akcijom je obuhvaćen i Radislav Tešić.

– Osam od devet uhapšenih sprovedeno je rano jutros u Tužilaštvo BiH. Za jednim licem se još traga. U akciji su izvršeni pretresi na više od 20 lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Ova grupa se sumnjiči da je počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga – saopćio je MUP RS.

Izvor blizak istrazi kaže da se osnovano sumnja da je grupa od 2019. godine do danas iz Albanije, Kosova i Crne Gore u BiH i Evropsku uniju krijumčarila veće količine marihune, dok je u obrnutom smjeru švercovala kokain.

– Aktivnosti grupe i dobar dio dokaza otkriven je zahvaljujući dekripciji mobilne aplikacije ”Sky” koju su koristili za međusobnu komunikaciju – kaže izvor blizak istrazi.