Petak, 19.04.2024.

Cvitanović nakon odlaska Zelenike iz stranke: Niko ne može uništiti ideju HDZ-a

Subota, 16.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović kazao je kako je uvijek bio korektan prema Diani Zeleniki koja je nakon 14 godina odlučila napustiti ovu stranku nezadovoljna stranačkim vodstvom.

“Prema gospođi Zeleniki sam uvijek fer nastupao. Kada sam je pobijedio na unutarstranačkim izborima, nastavili smo saradnju. Osvrnite se malo oko sebe pa pogledajte kako inače završe oni koji izgube na takvim izborima. Nisam išao u tom smjeru niti se trudio gospođu Zeleniku maknuti iz procesa odlučivanja. Kada se kandidirala za članicu Predsjedništva, stranka je pomogla. Pomogao sam i ja sam”, kazao je Cvitanović.

Prema njegovim riječima, HDZ 1990 je ideja, a tu ideju Zelenika, kaže, ne može uništiti.

“Uradili smo sve što se može. Na kraju, ostaje žal da je na ovako ružan način odlučila napustiti stranku koja joj je sve dala. Svima koji slično postupaju mogu poručiti da će HDZ 1990 opstati unatoč njima. Niko ne može uništiti ideju, bila to Zelenika, ja… svejedno ko. Mi smo bili i ostali demokratska stranka i tako smo se vladali. Žalosno je što Zelenika to sada želi diskreditirati. Unatoč svemu, želim joj sreću i u privatnom i profesionalnom životu”, dodao je u izjavi za hercegovački portal Bild.