Petak, 29.03.2024.

Denis Zvizdić danas pristupa Narodu i pravdi?

Ponedjeljak, 15.11.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Denis Zvizdić, dugogodišnji član SDA koji je tu stranku napustio prije nekoliko mjeseci danas će ozvaničiti pristupanje Narodu i pravdi (NiP).

Pristupanjem Zvizdića Narodu i pravdi ova stranka će postati parlamentarna na državnom niovu, s obzirom da Zvizdić trenutno obnaša funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Zvizdić bi danas zvanično trebao biti predstavljen kao član NiP-a na press konferenciji te stranke. Ovim povodom kontaktirali smo i predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića koji nam nije želio potvrditi tu informaciju.

“Ne bih to sada komentarisao. U jednom dijelu konferencije bit će govora o snažnom rastu i jačanju Naroda i pravde, kadrovskim pojačanjima. U tom dijelu ćemo odgovoriti danas i na pitanje o gospodinu Zvizdiću”, kazao nam je Konaković.

Ipak, Klix.ba saznaje da je dogovor već postignut s obzirom da se Zvizdić u posljednje vrijeme na sastancima pojavljivao uz članove NiP-a.

Podsjetimo, Zvizdić je decenijama bio istaknuti član SDA, ipak nakon lokalnih izbora 2020. počeo je otvoreno iskazivati nezadovoljstvo zbog procesa is tanja u toj stranci. Nekoliko put aje najavljivao napuštanje SDA, ali je taj proces odugovlačio. Ipak, u julu je potvrdio da više nije član te stranke.

U posljednjih nekoliko mjeseci djeluje kao samostalni zastupnik, ali nije dugo trebalo da pristupi drugoj partiji iz koje će evidentno tražiti dalji politički angažman kao jedan od nosilaca procesa na državnom nivou.

(Klix/PRESS)