Četvrtak, 08.06.2023.

Osmicin spasilac Mulahusić pominje se i u UN-ovom dokumentu o aktivnostima Al-Kaide u svijetu

Četvrtak, 15.07.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Radikalni SDA-ov internet -jurišnik Jasmin Mulahusić rodom iz Zavidovića, a živi i krije se u Luksemburgu pozvao je još jučer na društvenim mrežama „ahbabe“ da protestiraju ispred Tužilaštva BiH zbog hapšenja Osmana Mehmedagića Osmice.

Radi se o osobi protiv koje Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. On mjesecima ne smije doći u BiH jer je izdat nalog za njegovo hapšenje. Poznat je po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e u otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.

Malahusić, se, naime, pominje i u Izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Predsjedavajućem Odbora se 16. aprila 2003. godine pismom obratio ambasador Abdallah Baali, stalni predstavnik Alžira. U pismu – izvještaju se navode osobe i organizacije povezane sa terorističkim organizacijama širom svijeta, u prvom redu Al-Kaidom.

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui – alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar.

Zaoui je osuđen pet puta u odsustvu od strane Alžirskog krivičnog suda za terorističke aktivnosti i zbog pripadanja terorističkim grupama.

– Razna ispitivanja i istrage provedene u Belgiji ukazale su na njegovo učešće u trgovini oružjem u Alžiru. Dokazana je i njegova povezanost s teroristima Mohamedom Kerrouche, zvanim Salim (trenutno živi u Londonu), Bosancima Nursetom Jusufovićem, Jasminom Mulahusićem i Senadom Ramčilovićem te braćom iz Maroka Ali i Youcef El Majda, koji su uhapšeni 3. aprila 1996.

Ahmed Zaoui je protjeran iz Belgije u Švicarsku, nakon toga u Burkinu Faso, a zatim otišao je u Maleziju. Trenutno živi na Novom Zelandu, piše u ambasadorovom pismu.

Također, on je odigrao i važnu ulogu u fabriciranoj aferi od strane paraobavještajnih struktura u BiH. Navodno je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH.

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od jeednog dijela bh. obavještajne službe. Na kraju se ispostavilo da je riječ o lažnim prijavama s ciljem diskreditacije određenih osoba.