Petak, 19.04.2024.

Faruk Kapidžić: S povratkom stare Vlade KS vratila se i riječ “transparentno” ali je ne prate riječi “pošteno” i “stručno”

Petak, 15.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Faruk Kapidžić, bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi KS i arhitekta, na svom Facebook profilu komentirao je izjave članova nove Vlade koju je uspostavila Četvorka. 

Kapidžić se referirao na izjave pojedinih ministara koji nijednu priliku ne propuštaju da u svojim istupima upotrijebe termin “transparentno”. 

– Sa dolaskom/povratkom nove/stare vlade KS došla je/vratila se u naše živote i riječ „transparentno“ samo što, kao i prije, tako i sada, tu riječ ne prate riječi „pošteno“ i „stručno“ što je / što se pokazalo kontraproduktivno. Samo ovaj put mediji će imati znatno teži posao da to „ušminkaju“.

Slično se desilo i sa frazom „al’ sve po zakonu“ koju su političari i službenici počeli koristiti onda kad su prestali raditi po zakonu. 

Možda moj rad nije bio dovoljno transparentan ali je bio pošten i nadam se dovoljno stručan da počne da mijenja stvari. Bio bi transparentniji da su mediji bili zainteresovaniji, ali čim radite pošteno i stručno, onda glavnim medijima, koji kreiraju sliku stanja, nije interesantno da se to zna, pogotovo ako vas je imenovala SDA – napisao je Kapidžić.