Petak, 29.03.2024.

Žuljević oštro Novaliću: Sram te bilo! Jedino nije oporezovao djecu u vrtiću za svog mandata!

Utorak, 14.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Retrospektiva FB palamuđenja

Premijer opet svjesno mjenja teze i iznosi neistine!

On kad sabire, svi smo u minusu, osim njega i njegovih kompanjona. 

Kad je u pitanju ismijavanje, mora biti posten i reci da je prvi poceo.

Pored toga što se ismijavao nad građanima, on se dodatno i iživljavao svojim zakonskim rješenjima i pratećim izjavama!

Razumijem ja da su spin doktori osmislili njegovo FB druženje sa narodom pokušavajući da poprave imidž. 

Legitimno!

Međutim, moraju znati da nije bitno koji medij koriste, svaki iznova pokaže kako lagano (bez treptanja) iznosi neistine da je to nevjerovatno.

Mora konačno shvatiti da nije njega narod proglasio nikakvim lopovom, nego je državno tužiteljstvo podiglo, a sud potvrdio optužnicu sa vrlo ozbljinim dokazima.

Naravno, presumpcija nevinosti uvijek postoji.

Kad je u pitanju tih 80 hiljada radnika za koje kaže da za njegovog mandata (nikako da nauči da je on već gotovo dva mandata) nisu više na minimalnoj plati, treba da se dopuni i kaže “je li im opet u platu sabirao i topli obrok i prevoz, i ono sto je dedo ostavio unuku, otac sinu itd.. “

Naš uvrijeđeni Premijer jedino nije oporezovao djecu u vrtiću za svog mandata!

Nikako Premijer da sabere prave brojeve, recimo nezaštićenim radnicima koje je ostavio na vjetrometini divljeg kapitala radne sate, jer ima hiljade radnika/ca koji u mjesecu rade po 200 i više sati bez prekovremenih, odmora i vikendima, ali to njega nije briga, jer njega suština zakona i brojeva ne interesuje.

Ne vidi on ugovore na određeno koji traju mjesec dana i tako mjesec po mjesec traje već 7 godina.. Ne vidi on da je zakonski od nas napravio moderne robove!

Kako će ga interesovati suština kad je on inaće poznat kao ekonomista/analitičar/matematičar u kojeg BH narod puno troši.

Sram te bilo!

Nudili su i nama “eksperti stranci” liberalizaciju zakona o radu, tačnije izmjene zakona s ciljem kako što jednostavnije otpustiti radnika, ubijanje opšteg kolektivnog ugovora, pa i svih ostalih redom za međunarodne budžetske kredite.. 

Za razliku od njega, mi nismo bili spremni prodati radnike ove zemlje za međunarodni kredit da bi politika nastavila živjeti kao u bajci dok narod jedva preživljava.

Međutim, kao i uvijek ova zemlja je imala onih kojima je profit/novac zakletva, i sa kojima se sve “može” i ništa nije sveto!

Na kraju, podsjećnje na kredibilitet, tj. tehničko znanje o respiratorima o kojima je sve znao na aerodromu, a za koje je kasnije rekao da pojma nema kakvi su!

ps. nikako da nađem tu zakačku na maski koju je pominjao.. Gledam snimak 94 put!

Za ovakve u Mostaru, ima ona stara narodna, ni Neretva ga ne mož oprati!

#petljanci – napisao je na svom Facebook profilu Aner Žuljević.