Četvrtak, 24.10.2024.

Već tri godine istražuje se lažna diploma Osmice, cijela BiH godinama bruji o tome, a mediji bliski SDA sada tvrde da je istraga bila tajna

Srijeda, 14.07.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Mediji bliski SDA i direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH izgleda da su tek jučer shvatili kako postoji velika vjerovatnoća da direktor OSA BiH Osman Mehmedagić završi iza rešetaka zbog toga što već godinama s lažnom fakultetskom diplomom prima plaću iz džepova građana BiH i to na radnom mjestu na kojem je uslov VSS, piše PRESS.

Jučer su, u kasnim noćnim satima, mediji bliski SDA započeli spinovati priču kako tobože neko “pakuje” aferu Osmanu Mehmedagiću i kako postoji “tajni plan za hapšenje” Osmice, a koji su osmislili Milorad Dodik (SNSD) i Dragan Čović (HDZ).

Zaboravili su, vjerovatno svjesno, propagandisti SDA kako u priči o diplomi Osmana Mehmedagića nema ništa tajno. Svima u Bosni i Hercegovini dobro je poznato da državni tužitelji već tri godine istražuju Mehmedagića zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela. O tome su vrlo transparentno izvještavali svi mediji ne samo u našoj zemlji već i u svijetu. “Tajni plan” istraživanja Osmicine lažne diplome problematiziran je čak i u Vijeću sigurnosti UN-a tj. u izvještaju koji je UN-u podnio visoki predstavnik Valentin Inzko.

Istraga je toliko “tajna” da je vrlo transparentno uhapšen Denis Prcić – čovjek koji je Mehmedagiću osigurao lažnu fakultetsku diplomu. Isto tako Sud Bosne i Hercegovine osumnjičenom Prciću odredio je jednomjesečni pritvor, a mediji su transparentno objavili i da je Tužilaštvo BiH zatražilo produženje pritvore Prciću za dva mjeseca.

Mediji bliski SDA nisu naivni. Priču o “tajnom planu” pokušavaju progurati kako bi stvorili sliku da tobože polupismenog prevaranta s lažnom fakultetskom diplomom u tajnosti ruše mračne sile iz bh. entiteta RS i Hercegovine. A istina je sasvim drugačija. Osman Mehmedagić ruši sam sebe.

Naravno, to neće biti razlog da SDA, ukoliko eventualno dođe do hapšenja falsifikatora diploma, zauzme stav kako je to udar na Bošnjake. Jer za SDA udar na Bošnjake nije kada neko krivotvori diplomu i uzme milione od ojađenih Bošnjaka radeći s lažnom diplomom. Za SDA je udar na Bošnjake kada se napokon staje u kraj onima koji falsifikuju diplome i otimaju posao mladim Bošnjacima s legalnim fakultetskim diplomama.

Teško Bošnjacima s ovakvom SDA.