Četvrtak, 24.10.2024.

Bakir Izetbegović je glavni krivac za situaciju u OSA-i: Za SDA su stranački interesi uvijek ispred interesa države

Srijeda, 14.07.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Već tri godine predsjednik SDA Bakir Izetbegović upoznat je, ako ništa bar iz medija, o lažnoj diplomi direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića. Uprkos tome, Izetbegović je nastavio insistirati na tome da Mehmedagić ostane na čelu OSA BiH svjesno odbijajući predložiti bilo kojeg drugog kandidata s legalnom fakultetskom diplomom i čistom prošlošću, piše PRESS.

Vijest o hapšenju Osmana Mehmedagića nije iznenadilo nijednog pojedinca koji protekle tri godine prati trakavicu vezanu za fakultetsku diplomu prvog bh. obavještajca. Svima je odavno poznato kako je njegova diploma lažna i kako već duži niz godina, u maniru seoskog prevaranta, uzima novac iz džepova građana BiH radeći posao za koji je uslov visoka stručna sprema, a koju on nema.

To je bilo poznato i Bakiru Izetbegoviću, ali je Izetbegović šutio. Nadao se da će i u ovom slučaju pravna država zakazati i da će Mehmedagić uspjeti svojim primitivnim mahinacijama spriječiti krivično procesuiranje. Nije to Izetbegović uradio jer Osmica dobro vodi OSA BiH već iz razloga što je Osmica dobar stranački vojnik. Ona vrsta vojnika koja će svom komandantu prenositi šta ko radi, gdje ispija kafe, s kim spava, koliko troši… U suštini, prenositi sve one informacije kojim bi se neko mogao ucjenjivati.

Bakiru Izetbegoviću nije važna OSA već navedene sitnice o kojim se može okoristiti prilikom uvođenja reda u vlastitoj stranci. Da je situacija drugačija, odnosno da je lider SDA vodio računa o OSA BiH onda bi istog dana kada je shvatio da Osmica nema validnu fakultetsku diplomu predložio drugog kandidata za direktora OSA BiH. Nekoga s čistom prošlošću i legalnom fakultetskom diploma.

Da je to učinio 2020. godine danas bi na čelu OSA BiH bio čovjek čista obraza i u punom mandatu, a ne kompromitirani Mehmedagić koji se od 2019. godine nalazi u tehničkom mandatu. Dakle, jedino je SDA odgovorna za trenutnu situaciju o OSA BiH. A Bošnjaka u OSA BiH, bio tu Osmica ili ne, uvijek će biti. Časnih i poštenih Bošnjaka koji svoj posao rade u skladu sa zakonom, a ne po naredbama stranke.

SDA je i na ovom primjeru stranačke interese stavila ispred interesa naroda i države. Jer nije moguće da u SDA ne postoji nijedna osoba koja je sposobnija da obnaša dužnost direktora OSA-e od polupismenog falsifikatora i uhode političkih protivnika SDA Osmana Mehmedagića.

(PRESS)