Petak, 17.05.2024.

Nermin Muzur: Nelegalnu gradnju na Ilidži smo vratili u zakonske okvire; Nemam vremena da odgovaram na svačije komentare jer onda neće biti vremena za projekte!

Petak, 13.08.2021. | BiH | Intervju | Najnovije | Vijesti

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur govorio je za Source.ba o mnogim aktuelnim temama, a najviše o radu u Općini i na terenu:

– Puno je stvari o kojima bi mogao pričati. Podjelio bi ovaj dosadašnji rad u dva segmenta.

Prvo je da smo projekte od velike važnosti za Općinu Ilidža vratili za sto i ponovo se o njima razgovara kao što je tramvajska pruga od Ilidže do Hrasnice koja je nakon što je smijenjena vlada ‘Šestorke’, bila potpuno sklonjena u stranu i čak kreditna sredstva EBRD-a koje je odobrila Vlada FBiH zbog stava te vlade nisu podrazumijevala uopće ovaj projekat koji je bio proglašen kao ekonomski neisplativ.

Također, ako bi smo se vodili mojim programom koji sam predstavio u kampanji vrlo detaljno bi vam mogao obrazložiti da smo pokrenuli svaku tačku koja je navedena da će biti realizovana ili da će se raditi na njoj u mom četvorogodišnjem mandatu.

Nelegalnu gradnju koja je dominirala i bila veliki problem na Ilidži smo vratili u zakonske okvire. Radilo se puno na projektima infrastrukture, zatim oblasti obrazovanja, privrede zapošljavanja mladih ljudi i sufinnasiranja malih biznisa. Za prvih šest mjeseci uspjeli smo da uštedimo 500.000 KM na platama uposlenika i materijalnim troškovima.

Društvene mreže

Ne bavim se puno komentarima, nemamo vremena za to, ako se budemo samo time bavili i na to odgovarali, bojim se da nećemo imati vremena da realizujemo zacrtane projekte.

Kupovina automobila

Zamjenio sam svoje privatno vozilo nedugo nakon što sam postao načelnik. Porijeklo novca je provjerljivo, prodao svoje staro auto, doplatio i kupio novo. Imovinu prijavio Uredu za borbu protiv korupcije. Vrijednost Mercedesa je 50.000 KM. Od moje plate i mojih 15 godina staža, ne da sam mogao priuštiti jednog Mercedesa, nego sam mogao priuštiti sebi 10 još puno boljih Mercedesa.

Vakcinacija

Nisam se do sada vakcinisao jer sam čekao red, a moji roditelji jesu, uredno, po pozivu. Nemam problem da budem, ukoliko ima potrebe, primjer kao nosilac izvršne funkcije, svim drugim građanima. U razgovoru sa resornim kantonalnim ministrom Harisom Vranićem dogovaramo i postavljanje punktova za vakcinaciju po mjesnim zajednicama, pa se nadam da će to uvećati broj onih koji odlučuju da se vakcinišu.

Cjelokupni intervju sa načelnikom Ilidže možete plogledati OVDJE.