Petak, 29.03.2024.

Muzur i Terzić ozvaničili radove, počinje izgradnja sarajevske zaobilaznice

Srijeda, 13.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Direktor JP “Autoceste Federacije BiH” Adnan Terzić i načelnik općine Ilidža Nermin Muzur, sa predstavnicima izvođača radova, firmom “Euro-Asfalt” obišli su lokaciju na kojoj će početi izgradnja sarajevske zaobilaznice.

Radi se o izgradnji posljednjeg dijela Sarajevske obilaznice, poddionice, LOT-3B, kao sastavnog dijela Koridora 5C.

Izgradnjom predmetne saobraćajnice omogućit će se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.

Izgradnjom ove saobraćajnice omogućit će se bolja saobraćajna povezanost lokalnog stanovništva, ističe načelnik općine Ilidža Nermin Muzur.

Drago nam je da se ovakvi projekti uopšte dešavaju i moram kazati da sve što bude u nadležnosti općine će biti riješeno u što kraćem roku – kazao je Muzur.

Vrijednost ugovora je 23.283.000 KM sa PDV-om.

Duž cijele trase će biti urađeno sve kako bi lokalnom stanovništvu omogućili neometan život – istakao je direktor Euro-Asfalta, firme koja je izvođač radova, Hamed Ramić.

Građevinska sezona počinje 1. marta, a mašine će već tada biti na terenu kako bi pripremili sve za početak izgradnje, poručio je Adnan Terzić direktor JP Autocesta FBiH i naglasio kako je ovaj lot samo mali dio posla koji trenutno obavlja ovo javno preduzeće. 

Na pitanje novinara kada bismo mogli očekivati kompletiranje koridora 5 C, Terzić ističe da čim krene izgradnja dionice i tunela Prenj bit će potrebno pet do šest godina.