Četvrtak, 28.03.2024.

“Denis Šulić će svoju karijeru bahatog kočijaša iz provincije moći nastaviti kao učesnik reality-show programa”

Nedjelja, 12.12.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Poslije svih referenduma, deklaracija i parada, Narodna skupština SNSD-a u petak je stupila na “autostradu pakla i stradanja” kojom su pošle sve do sada ugušene pobune, rasformirane i nestale paratvorevine na tlu Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Asocijacije mladih SDA.

– Iako naviknuti da Milorad Dodik najviše zakonodavno tijelo u RS-u po potrebi pretvara u seljačku bunu, brojni poklonici njegovih predstava ostali su zatečeni vještinom kojom je njegovu sirovost i neotesanost dosljedno oponašao Denis Šulić. Potpredsjednik Narodne skupštine SNSD-a i njegovih satelita i novi vođa Dodikove pobune odbio je pomjeriti vrijeme održavanja sjednice zbog džume, zabranio prisustvo predstavnicima OHR-a, te javno ismijavao Mariannu Berecz, zamjenicu Visokog predstavnika Christiana Schmidta i šeficu ureda u Banjoj Luci.

Denis Šulić je Dodikov navodni Bošnjak, njegov vlastiti legitimni predstavnik iz Bosanske Gradiške, rođen u proljeće 1992., kada je otpočela agresija na Bosnu i Hercegovinu, u gradu u kojem su počinjeni zločini nad njegovim sugrađanima. Služi posrnulom političkom projektu, koji je sramotni defekt evropske socijaldemokratije, prepoznatljiv po negiranju genocida nad Šulićevim sunarodnjacima.

Možda to još ne zna, ali Denis je već ugasla zvijezda svog vlastelina. Zbog učešća u paradržavnim aktivnostima kojima su prekršene odredbe Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, Šulić će vjerovatno biti izbačen iz političkog života naše zemlje. Svoju karijeru bahatog kočijaša iz provincije moći će nastaviti kao učesnik reality-show programa, a ne kao predstavnik državnih i entitetskih zakonodavnih tijela, jer tu mu nikada i nije bilo mjesto. Čini se da je ovaj put prevladalo iskustvo, politička pragmatičnost i mudrost Nedjeljka Čubrilovića.

Nakon prolazne i neslavne epizode privatiziranja i instrumentaliziranja NSRS, koja podriva međunarodni sporazum koji je donio mir u Bosnu i Hercegovinu, mi s nestrpljenjem iščekujemo mlade ljude koji će umjesto Šulića težiti obnovi demokratske tradicije u BiH, izgradnji slobodnog i prosperitetnog društva u kojem će se čuvati i poštovati naše različitosti i naša prava, na cijeloj teritoriji naše zajedničke države.

Za nas samo Bosna i Hercegovina nema alternativu, a njena suverenost i nezavisnost nemaju cijenu. O svemu drugom, mi se dogovaramo i razgovaramo – navodi se u saopćenju mladih SDA.