Četvrtak, 28.03.2024.

Amra Junuzović-Kaljić zastupnica u Skupštini KS novi je član Naroda i pravde

Petak, 12.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Amra Junuzović-Kaljić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, nova je članica Naroda i pravde (NiP), saopšteno je iz ove stranke.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo danas je zvanično pristupila NiP-u čime je zastupnički klub Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo značajno pojačan te se po brojnosti izjednačio sa SDA koja također ima osam zastupnika.

Junuzović-Kaljić je specijalista iz područja pedijatrije sa višedecenijskim liječničkim iskustvom vezanim, prije svega, uz rad sa najmlađima u okviru JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Autorica je više stručnih radova, priloga i priručnika. Predsjednica je Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju pri Ministarstvu zdravstva FBiH kao i članica više stručnih udruženja medicinskih profesionalaca te je aktivistica nevladinih organizacija koje se bave radom sa vulnerabilnim grupama u društvu. U Skupštinu Kantona Sarajevo ušla je na listi Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), ali je već neko vrijeme djelovala kao nezavisna zastupnica