Četvrtak, 25.04.2024.

Arijana Memić se prisjetila dana kada je još bilo nade da njen brat preživi, evo šta je i napisala…

Četvrtak, 11.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića na svom Facebook profilu podijelila je uspomenu na dane kada je još bilo nade da njen brat se izbori sa posljedicama napada u Velikoj Aleji na Ilidži.

Tog 11.02.2016. godine Arijana je uz Dženanovu fotografiju objavila:

Dženo moj, kad bi samo znao koliko se nas brine za tebe i moli dragog Allaha da budeš dobro. Znam da ćeš biti dobro, ovo je jedno veliko iskušenje, al nema toga sto mi nismo prevazišli. Ti si pola srca i pola duše sestrine. Srce da može puklo bi. Dat će dragi Allah da budeš dobro, bez tebe ništa nije isto. Hajde braco moj, pokaži koliko si jak, obraduj nas sve. Ne daj se, ne damo te mi.

Danas je Arijana podijelila tu objavu napisavši:

I onda kada su prognoze bile 10% šansi da preživiš, nadali smo se…Dragi moj Dženo…❤

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine 03.02.2020. godine je odredio jednomjesečni pritvor Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu koji su osumnjičeni za organizovani kriminal, pomoć počinitelju nakon krivičnog djela i protupravno posredovanje u slučaju “Dženan Memić”.

Sud je na taj način u potpunosti prihvatio prijedlog Tužilaštva koje je i tražilo ovakvu mjeru.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže jedan (1) mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 01.03.2021. godine, ili do nove odluke Suda.

Njima je određen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze.

Slučaj “Dženana Memića” od samog početka prate brojne nejasnoće i kontradiktornosti, a porodica pet godina ukazuje na propuste policije, te tvrdi da je Tužilaštvo KS, tada na čelu sa Dalidom Burzić, umiješano u pokušaj zataškavanja ubistva. Upravo zbog ovog slučaja VSTS je pokrenuo disciplinski postupak protiv Dalide Burzić, a porodica Memić se nada da će biti suspendovana. Kao i da Mutap i Dupovac neće biti jedini uhapšeni.